Tvätta ollonet varsamt

Publicerad 2012-06-21 | Uppdaterad 2012-06-21

Kommentera | 3 kommentarer

Är huden röd och känslig under förhuden? Det behöver inte innebära att du har en könssjukdom. Om du tvättar dig ofta med tvål under förhuden kan det leda till att hudens naturliga bakterieflora förstörs. Huden blir röd och irriterad och det produceras mer av talg som kan lukta illa. Mer tvål kan i det läget skapa en ond cirkel. Ljummet vatten morgon och kväll samt efter sex, räcker gott.

Om du tycker att det behövs kan du tvätta dig med tvål någon enstaka gång. Huden under förhuden är av samma typ som den på insidan av underläppen – där skulle få välja att tvätta sig med något annat än vatten.

Kommentarer

Visar alla 3.  Per sida 

SMEGMA - KAN INTE GÅ BORT
Asså jag är så himla förudmjukad att jag har smegma. Asså mitt sexliv fungerar inte, jag har haft smegma i typ 4 år nu och kan inte FÅ BORT DET! Ja jag har defenitivt prövat att smörja med olja (solros olja) men bara det. MEN VARFÖR GÅR DET INTE BORT?!?!? SNÄLLA hjälp mig för detta är ett otrolig skamlig sak i mitt liv och jag kan inte äns få bort det. Jag gick till ungdomsmotagningen och fick -no - fucking- shit- alls. Dom sa bara att det går ej att ta bort och bara smörja det. Jag är 16 år och så här ska la ingen känna? Gud hjälp mig för det är otroligt jobbigt.

Sagt av: Anonym 2017-05-10 16:51:27

Me sexuel
Samma hära har haft nu i 3 år är fan orolig

Sagt av: Anonym 2015-10-09 13:59:03

torrt ollon
jag har rött och torrt ollon som har sprickor på sig men det är inte det som är problemet bara utan det luktar också! Har haft detta i flera månader och blir inte av med det har tagit både på vatten och olja på men inget funkar. Vad ska jag göra? Ska jag använda någon kräm?

Sagt av: Killen 2015-04-29 19:06:25

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Kukkunskap

Del av illustration av mannens kön.

Illustration av mannens kön

Illustrationer av mannens kön sedd från sidan.

Läs mer
 
 

Mannens yttre kön – penis

Fakta och information om penis, en del av mannens yttre könsorgan.

 

Mannens yttre kön – pungen

Fakta och information om pungen, en del av mannens yttre könsorgan.

 

Mannens inre könsorgan

Fakta och information om mannens inre könsorgan.

 

Erektion

Erektion är starkt förknippad med en fungerande sexualitet och att ge sig själv och sin partner njutning.

Bild på en person som onanerar.
 

Manlig utlösning och orgasm

Utlösning och orgasm är två skilda saker men då de oftast, men inte alltid, förekommer samtidigt kan de upplevas som en och samma sak.

Bild på en stjärt.
 

Anus

Många gillar att bli smekta och slickade runt och i analen. Eftersom analen inte har någon egen lubrikation är det mycket viktigt att använda rikligt med glidmedel vid analsamlag.

 

Tvätta ollonet varsamt

Är huden röd och känslig under förhuden? Det behöver inte innebära att du har en könssjukdom. Om du tvättar dig ofta med tvål under förhuden kan...

 

Sperma

Vad är sperma? Sperma, sädesvätska eller sats som det också kallas, är en blandning av vätskor som kommer ut ur urinrörsöppningen på penis när man...

En skrift om mannens kön

Del av omslaget

Texterna om penis är baserade på skriften Kukkunskap, skriven av Stefan Laack, sjuksköterska och sexualupplysare, tidigare verksam inom RFSU. Rikt illustrerad med bilder av Elisabeth Ohlson-Wallin. 48 sidor med färgfoton. Ladda ner och läs!

Kondompraktika för män

Kondompraktika för män innehåller tio fakta om penis som har betydelse för när man ska använda kondom. Allt från storlek och längd till form och förhud. Dessutom innehåller praktikan information om glidmedel.

Erektionsproblem

Ett manshuvud sett bakifrån

Det är mycket vanligt att män någon gång under livet drabbas av erektionsproblem. Det drabbar män i alla åldrar, även om de är vanligare bland äldre män. Orsakerna är många och varierande.

Hitta rätt