Större penis - går det?

Publicerad 2016-02-26 | Uppdaterad 2016-03-01

Här hittar du information om de vanligaste metoderna och riskerna med att göra penis större.

Kommentera | 3 kommentarer
Större penis. Svartvit bild på en person med handen innanför byxan.

Varför göra större penis?

Många män har vanföreställningar om sin egen penis. De jämför sig inte med genomsnittet, utan utgår ofta från penisar som är större än genomsnittspenisen. De är ofta denna storlek som profileras i porrbranschen. Referensvärden för vad som är att betrakta som normal längd och omkrets på penis har tagits fram av en studie vid bland annat King's College Hospital i London. I studien har de tagit hjälp av 17 tidigare studier och gått igenom måtten hos 15 521 män från hela världen. De kom fram till att den genomsnittliga storleken på en erigerad penis är 13,2 cm lång och omkretsen är 11,66 cm. En penis som är slak är i genomsnitt 9,16 cm lång och 9.31 cm i omkrets.

Det är viktigt att tänka igenom varför man eventuell vill göra sin penis större. Är det av sexuella eller estetiska själ, eller beror det på någonting annat? Är det för din egen skull, eller för någon annans skull? Frågor som dessa kan vara viktigt att tänka igenom innan man överväger att göra sin penis större. Tänk också på att penis oftast bara blir större i slakt tillstånd då du förstorar penis. Sällan blir det någon märkbar skillnad under erektion. Dessutom kan komplikationer uppstå efter ingreppet som bland annat kan innebära minskad sexlust eller svårigheter med att få erektion. Det föreligger också risk för försämrad känsel i penis och nedsatt erektionsförmåga om du gjort din penis större.

Olika sätt att göra större penis

Större penis genom operation?

En penis kan förlängas någon till några centimeter genom operation. Detta görs genom att lossa på det ligament som fäster svällkroppar mot blygbenet. Ett snitt görs på nedre delen av buken för att kunna lossa på ligamentet. På så vis flyttas svällkropparna fram vilket gör att penis blir längre i avslappnat tillstånd, men däremot inte i erigerat tillstånd. Det kan vara bra att ha i åtanke att man kan tappa i styvhet och riskerar att inte kunna behålla samma stabilitet i penis. Efter en operation då man gjort penis större,  är det viktigt att man gör sträckövningar så att penis kan läka i det nya läget. Är man inte tillräckligt försiktig och sträcker penis för snabbt finns risk för att svällkropparna i penis brister. När kroppen reparerar sig själv kan penis istället bli mindre. Viktigt är också att veta att ingreppet inte har några garantier gällande resultatet. Alltså hur mycket större penis kommer bli eller om penis ens kommer att bli större efter ingreppet. Det finns ännu inga åtgärder i kirurgisk väg för att få större penis i ett erigerat tillstånd, utan alla ingrepp görs för att få större penis i avslappnat läge.

Vid ett ingrepp som detta kommer penis svullna upp under första veckan och de första dagarna kan man lida av värk som kräver smärtlindrande tabletter. Man kan behöva bli sjukskriven en kortare period.

Större penis genom träning?

Penis är ingen muskel. Det går därför inte att träna sig till en större penis. Under penis hud finns svällkroppar som fylls med blod när man blir kåt och som gör att penis blir hård. Några muskler finns alltså inte att träna upp. Däremot kan man träna upp sin uthållighet genom knipövningar.

Större penis genom piller och krämer?

Det finns en rad olika tabletter och krämer som ska göra att man får en större penis, så som hormontabletter och kosttillskott. Många av dessa produkter säljs på nätet och alla är verkningslösa. Hormontabletter som innehåller testosteron kan till och med vara skadligt och i värsta fall orsaka impotens. Testosteron får muskler att svälla. Men eftersom penis inte är någon muskel får detta en motsatt effekt på penis. Pungkulorna kan krympa, det kan bli svårare att få erektion och sexlusten kan minska. Efter puberteten kan penis storlek inte ökas genom hormonell behandling. Kosttillskott kan möjligtvis och i bästa fall bidra med att blodet i penis ökar, men kan inte göra att man får en större penis.

Krämer eller oljor som ska strykas på penis för att ”aktivera” hormoner och därmed göra penis större är kort och gott verkningslösa. Ofta är innehållsförteckningen till dessa krämer vaga.

Större penis med extender?

En extender är ett verktyg man trär på penis för att succesivt sträcka ut penis och på så vis göra penis större. Denna metod är krävande och tar lång tid. För att se resultat ska man ha på extendern flera timmar per dag under en längre period. Ibland upp mot flera månader och resultatet varierar. Ibland ser man knappt någon skillnad. Det finns viss forskning som visar på att en ökning på 1-2 centimeter kan åstadkommas. Man kan orsaka bestående skador om man sträcker fel eller för mycket. Här är det viktigt att man inte går för snabbt då detta kan göra att vävnaden runt svällkropparna går sönder, vilket kan skapa ärrvävnad. Processen kan också vara smärtsam och besvärlig att hantera.

Större penis med fettinjektioner?

Denna metod utnyttjas främst för att få en tjockare penis. Under ett sådant här ingrepp tas fettväv från ens egen kropp, ofta från mage eller höfter, och sprutas efter preparering in under huden kring penis. En del av fettvävnaden försvinner alltid från penis efter transplanteringen. Det är omöjligt att säga hur mycket av fettvävnaden som kommer att försvinna och ibland kan ett till ingrepp vara nödvändigt att ta till för att uppnå önskad storlek på penis. Ingreppet är inte permanent utan måste upprepas för att behålla önskad storlek. Efter operationen rekommenderas man att vänta minst en månad med att ha sex. Det kan vara mycket smärtsamt att få erektion direkt efter ett sådant här ingrepp. En annan biverkan är att fettklumpar kan bildas runt om penis på grund av injektionen. Många män som provat denna metod har gjort ytterligare kirurgiskt ingrepp för att bli bukt med fettklumpar.

Alternativ till denna metod är att lägga nedbrytningsbara plattor in under penis hud som ersätter ens egen vävnad. Vid detta ingrepp kärvs att man också gör en omskärelse, det vill säga skära av förhuden.

Efter något av dessa ingrepp kommer penis svullna under första veckan och man kan ha besvär med värk som kräver smärtlindrande tabletter. Man kan också behöva bli sjukskriven en kortare period.

Större penis med vakuumpump?

Vakuumpump är en pump man trär över penis. Denna skapar ett sug som i sin tur gör att penis blir hårdare i erigerat tillstånd. På så vi kan penis upplevas större. Denna metod kan hjälpa personer med erektionsproblem då blodtillförseln till penis ökar eftersom vakuumet i pumpen underlättar för blodet att komma ut i penis. Teoretiskt sätt skulle man kunna få större penis genom att kontinuerligt använda sig av pumpen. Men det finns ingen vetenskaplig grund för detta. Vid oförsiktig användning av vakuumpump kan penis ta skada. Blåmärken kan uppstå och vävnader i penis kan gå sönder om man pumpar för hårt.

Så - går det att göra penis större?

Olika metoder finns för att försöka göra penis större. Många saknar vetenskaplig grund och de metoder där studier utförts har det varit få deltagare med. Därför kan man inte veta exakt vilka bieffekter olika ingrepp kan medföra och vilka komplikationer som kan komma att uppstå. Det är också omöjligt att säga om penis kommer behålla sin storlek efter avslutad behandling. De metoder som eventuellt kan förlänga penis riskerar med tiden att göra penis smalare. Kom ihåg att det finns en stor marknad för falska preparat som säljs på internet. Då främst tabletter och krämer.

Går det att förminska penis?

Nej, det går inte att förminska penis.

Kommentarer

Visar alla 3.  Per sida 

Pröva Man Pride
jag har testat ett medel som man köper på nätet, den heter man pride.
gelen funkar mycket bra för mig, jag har inte längre problemet att jag inte orkar med henne..
jag kan rekommendera men man måste använda minst i 3-4 mån

Sagt av: Björn 2018-02-09 14:51:54

Träna
Det går visst att träna till sig en större penis.
Det gick ett program på svt för c:a 15-20 år sedan som hette "under bältet"
Programet handlade om mäns relation till sex.
Där var det en kille som skröt om sin penis. och hur han tränade 4 timmar om dagen.
Penis pump och vikter.
han berättade om hur tjejer tillomed nekat honom sex.
för han var för stor.
Man trodde allt bara var skryt.
Men i slutet av programet visade han den.
och det var fan helt sjukt.
han hade en dase på 35-40 cm och fan grov som min handled.
Helt fucking sjukt.
Men det är ju klart vem orkar träna 4 timmar per dag.
MVH Per

Sagt av: Per 2016-07-31 10:19:05

Vad hände med min kommentar?
Hej jag skrev en kommentar till denna artikel för en vecka sedan ungefär. Vad hände med den?

Sagt av: Wiktor 2016-03-06 22:07:47

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Kropp och kön

Illustration av slidkransar

Slidkransen

Ordet "mödomshinna" leder till många missförstånd. Framför allt ger det en bild av att en kvinnas slidmynning täcks av en hinna som spricker om man penetrerar den. Det stämmer inte. Det finns ingen hinna.

Läs mer
 
Bild på en tre nakna kvinnor
 

Allt du vill veta om snippan!

Fitta, muff, sköte, vagina, snippa, bäver... Kalla det vad du vill! Här hittar du allt du undrat om tjejers kön.

Bild på en två nakna män.
 

Kukkunskap

Snopp, kuk, penis, petter-niklas... Vad du väljer att kalla mannens kön är valfritt så länge det inte är kränkande. När det handlar om små pojkar...

Person som sitter
 

Känna sig hemma i sin kropp

Det finns massor med bilder av hur kroppar ska se ut. Det finns massor med ideal att försöka leva upp till, många som är relaterade till att...

Bild från en bok som skriver om hjärnan
 

Hjärnan

Hjärnan är faktiskt det viktigaste organet vi har när det gäller sex. Det är i hjärnan beslutet om du vill ha sex eller inte tas. Upphetsningen...

Hitta rätt