"Den orörda kondomen ligger och hånler i fickan"

Publicerad 2012-05-30 | Uppdaterad 2012-08-14

Kommentera | 1 kommentar
Bild på Pelle Ullholm, sexualupplysare

En sak är mer självklar än andra när det kommer till kondomer; när man behöver en, behöver den finnas till hands. Handen i fickan eller i väskan och där ska den vara. Annars kommer den inte på. Det behövs ingen doktorshatt i logistik för att greppa det.

”Nån man ser på Coop som inte släpper en med blicken. Nån som har hund på samma hunddagis. Uppraggningen på afterworken. Men aldrig händer det.”

Hur kan man tolka situationen när kondomen inte ligger där - om man är sexuellt aktiv och samtidigt har ambitionen att skydda sig själv och den man ligger med?  Är det slarv eller är det nåt annat?

Vilka signaler skickar man till sig själv och andra om man alltid har kondomen nära och redo?

En del tänker förstås att det inte överensstämmer med deras personlighet. "Jag är ingen som går runt och väntar på att få knulla närsomhelst, hursomhelst och varsomhelt. Det är inte jag. Jag vill vara kär, gå på date och hem. Själv. Sen när vi är som ihop då ligger vi med varandra. Sån är jag."

Andra släpar med sig kondomen vardag som helg, twentyfourseven. Och bara längtar efter det oplanerade, spontana och lite tokigt oväntade ligget.

Nån man ser på Coop som inte släpper en med blicken. Nån som har hund på samma hunddagis. Uppraggningen på afterworken. Men aldrig händer det.

"Ingen vill ligga med mig och jag törs inte visa vad jag vill." Den orörda kondomen kan ligga och liksom hånle i jackfickan. Bli tecknet på att man inte lyckas. Att man inte är en sån som får chansen eller inte ens tar den när den kommer. Det kan kännas skönare att lägga bort den, tänka mindre på sex och låta det bli som det blir istället.

Oavsett självbild blir det inte alltid som man tänkt sig och man kanske är på ett annat sätt än man faktiskt beskriver sig själv. Plötsligt händer det. Handen i fickan eller i väskan - ingen kådis.

Mitt tips: låt kondomen hänga med i vått och torrt. Det är första det steget till att slippa oro dagen efter gevalialigget.

Pelle Ullholm, sexualupplysare

Kommentarer

Visar alla 1.  Per sida 

Bra krönika
"Den orörda kondomen kan ligga och liksom hånle i jackficka" Känner så igen mig! Haha!

Sagt av: Fly 2012-09-12 09:38:34

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Kondomplanen - nästa steg

Bild på en man som håller fram en kondom

Fem tips till dig som inte får på kondomen

Storleken och formen spelar roll.

Läs mer
 
Bild på ett tjej och en kille som håller om varandra..
 

Lathund: så har du säkrare sex - utan kondom

Kondom är ett bra alternativ för den som vill ligga säkrare. Men det är inte den enda vägen till ett säkrare sexliv.

 

När börjar du tänka på kondom?

Fem minuter innan det är dags att trä på den? Eller tidigare på dagen, vid lunch? Redan på morgonen?

Andras kondomtankar

Några vanliga argument för och emot kondom. Känner du igen dig?

Se youtube-klippen
 
Bild på kondomplanen och Pelle Ullholm

Gör din kondomplan - slipp oron

Nu släpper RFSU kondomplanen en "digital kompis" som hjälper dig att tänka igenom fördelar och nackdelar med att använda kondom innan sexet. - Då är chansen större att kondomen faktiskt kommer på, säger sexualupplysaren Pelle Ullholm.

Läs mer
 
 
10 sätt att föreslå kondom
 

"Den orörda kondomen ligger och hånler i fickan"

Pelle Ullholm

En sak är mer självklar än andra när det kommer till kondomer; när man behöver en, behöver den finnas till hands. Handen i fickan eller i väskan och där ska den vara. Annars kommer den inte på. Det behövs ingen doktorshatt i logistik för att greppa det.

Läs mer om RFSU-kliniken
 
Skicka en fråga till frågelådan
 

Hitta rätt