Om kondomen går sönder

Publicerad 2009-12-12 | Uppdaterad 2015-11-19

Det är ovanligt att kondomer går sönder. Det finns dock inget preventivmedel som är 100 procent säkert och om du använder kondom under samlaget har du gjort vad du kan för att skydda dig. Men vad ska du göra om kondomen går sönder?

Kommentera | 1 kommentar

Vad gör jag om kondomen går sönder?

Om du har haft sex och kondomen har gått sönder och du är rädd för att du ska bli gravid, kan du använda så kallade akut-p-piller. Akut-p-piller kan du köpa receptfritt på Apoteket. Du kan också sätta in en kopparspiral inom fem dagar efter samlaget. Den den fungerar då som ett akutpreventivmedel.

Om kondomen gått sönder innebär det att du haft oskyddat sex trots att du försökt skydda dig, därför bör du testa dig för könssjukdomar och hiv.

Kommentarer

Visar alla 1.  Per sida 

Piercing?
Kan man använda kondom om man har piercing i underlivet som kille? Går den inte sönder då? Vad ska jag göra? Vill inte ha könssjukdomar..

Xoxo desperat kille

Sagt av: Anonym 2014-11-28 09:50:49

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Kondom

Händer som håller i en kondom

Sätta på en kondom

I text och med bilder förklarar vi hur du sätter på en kondom på ett korrekt sätt.

Läs mer
 
 

Om kondomen går sönder

Det är ovanligt att kondomer går sönder. Det finns dock inget preventivmedel som är 100 procent säkert och om du använder kondom under samlaget har...

 

Kondomens historia

Kondomer har använts sedan urminnes tider och har en lång historia. I Egypten, 1300-talet f. Kr., användes fodral av djurhudar och tarmar och på...

Banner - köp kondomer
 
Gör din kondomplan
 
 

Mer om kondomer på andra webbplatser

 

Hitta rätt