Tunnare kondom - bättre känsla?

Publicerad 2012-05-09 | Uppdaterad 2016-06-08

Kommentera | 0 kommentarer
Bild på en såpbubbla formad som en kondom

Pelle UllholmRFSU har just släppt en ny kondom: "True feeling". Kondomen är gjort av latex och den stora skillnaden mot andra kondomer är tjockleken.

Bara 0.04 millimeter tjock är True feeling. Varför är tjockleken är viktig? Sexualupplysaren Pelle Ullholm ger svar.

Hur stor skillnad är det på känseln med den tunnare kondomen?

- Många av de som har deltagit i test med den nya tunnare kondomen upplever en skillnad. De känner att skillnaden verkligen påverkar känseln. Det är framför allt viktigt för en del män. Vissa män upplever att det är svårt att få utlösning med kondom och en tunnare kondom skule kunna motivera dem till att testa med kondom igen. Men andra gillar så klart andra kondom av en mängd olika skäl, ett kan vara att man gillar att det känns lite mindre.

Klagar många på kondomernas tjocklek?

- Nej, de flesta som är inte är nöjda med sitt sexliv har helt andra skäl. Vanligast är att man inte har någon att ha sex med eller så vill man ha mer sex än sin fasta partner. Det finns en del andra skäl som gör att man är mindre nöjd, en del mer allvarliga än andra. Men i våra undersökningar, tex. kådiskollen, kan vi se att det finns relativt många som lyfter att det är "skönare utan".

Varför är det viktigt med en ännu tunnare kondom än dem som redan finns?

”De som har mest negativ syn på kondomer är de som aldrig föreslagit kondom.”Pelle Ullholm

- RFSU har flera olika kondomer. Idag finns det faktiskt en större variation på kondomerna än på länge. Den minsta kondomen är något mindre än tidigare och den största är större. Och nu är även den tunnaste ännu tunnare.

Vi tycker att det är bra om fler känner att de har mer att välja på och om fler kan hitta en kondom som de gillar och känner sig trygga med. Att uppleva att man inte hittar en konsom som passar kan ha med kondomteknik att göra men det kan också handla om kondomens storlek och tjocklek.

Självklart kan personer välja andra säkrare sex-praktiker där kondom inte behövs men för de som vill ha säkrare anal- och slidsamlag är kondom bästa sättet att göra det säkrare. Att RFSU har en större bredd på sitt utbud idag är bra av direkt preventiva skäl.

Vad hoppas du att den nya kondomen ska leda till?

- De flesta ser att det finns både för- och nackdelar med kondom. Det är ett beslut som inte är självklart. Om den här kondomen gör att fler känner att det är värt att använda kondom är det en bra kondom. Om det innebär att personer som tänker att kondom inte är nåt för dem ändå provar den nya kondomen, hoppas vi att det kan påverkar deras vanor. Vi vet från undersökningar att de som har mest negativ syn på kondomer är de som aldrig föreslagit kondom.

Men, igen, de allra flesta som inte är helt nöjda saknar inte en ny kondom utan någon att ha sex med. Med eller utan kondom!

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från RFSU:s kondomer

Bild på en såpbubbla formad som en kondom
 

"Vi hoppas att den påverkar folks vanor"

Vad gör kondomens tjocklek egentligen skillnad för känseln? Behövs det verkligen en tunnare kondom? Sexualupplysaren Pelle Ullholm ger dig svaret.

En journalist fingrar på den nya kondomen
 

Nästan som utan kondom

Förra fredagen avslöjades resultatet av testet och ett gäng journalister fick chans att fingra på den rekordtunna kondomen "True feelling".

Banner - köp kondomer
 
Gör din kondomplan
 
 

Mer om kondomer på andra webbplatser

 

Hitta rätt