76 procent av sexpiloterna: True feeling känns nästan som utan kondom

Publicerad 2012-06-04 | Uppdaterad 2012-06-08

Kommentera | 0 kommentarer
En journalist fingrar på den nya kondomen

Sammanlagt 150 "sexpiloter" har testat den nya, rekordtunna kondomen True feeling. Sex av tio tycker att den löser många av problemen de tidigare upplevt med kondomer. 76 procent tyckte att sexet med True feeling kändes nästan som sex utan kondom och 82 procent instämmer med att kondomens egenskaper gör att man kan njuta mer av sex.

I fredags lanserades RFSU:s nya, supertunna kondom "True Feeling" vid ett pressevent på Mosebacke i Stockholm. Journalisterna passade förstås på att känna på kondomen.

”Man tänker mindre på den, när den väl är på”Henrik, testpilot

Produktchefen på RFSU AB, Jessica Åström, inledde med att berätta att vår undersökning Kådiskollen visar att många tycker att det är skönare att ha sex utan kondom. Det är därför man nu har utvecklat "True Feeling", som är hälften så tjock, men lika säker som en vanlig kondom.

– Det här är en världsnyhet för oss. Nu vill vi berätta för alla att det faktiskt går att göra såhär tunna och ändå hållbara latexkondomer, sa hon.

Några testpiloter har fått chans att pröva kondomen under en tid före lanseringen. De var mycket positiva i sina utlåtanden.

– Vi nakentränade där hemma, jag och pojkvännen. Alltså, tränade, fast nakna. Det ena ledde till det andra och plötsligt hade vi sex. "Stopp, du har ingen kondom på." sa jag till honom. Men det hade han, sa Matilda, en av testpiloterna.

– Det är ju samma process att sätta på kondomen, men man tänker mindre på den när den väl är på, sa Henrik, en annan testpilot.

Sexualupplysarna Maria Bergström och Pelle Ullholm svarade på frågor om kondomanvändning och säkrare sex.

- Ska man ha penetrerande sex är det här den bästa kondomen, sa Pelle.

True feeling går att köpa för cirka 89 kronor i livsmedelsbutiker och på apotek.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från RFSU:s kondomer

Bild på en såpbubbla formad som en kondom
 

"Vi hoppas att den påverkar folks vanor"

Vad gör kondomens tjocklek egentligen skillnad för känseln? Behövs det verkligen en tunnare kondom? Sexualupplysaren Pelle Ullholm ger dig svaret.

En journalist fingrar på den nya kondomen
 

Nästan som utan kondom

Förra fredagen avslöjades resultatet av testet och ett gäng journalister fick chans att fingra på den rekordtunna kondomen "True feelling".

Banner - köp kondomer
 
Gör din kondomplan
 
 

Mer om kondomer på andra webbplatser

 

Hitta rätt