P-dator

Publicerad 2012-02-27 | Uppdaterad 2015-11-19

Kommentera | 10 kommentarer

P-datorn är en liten monitor som hjälper till att hålla koll på temperaturen.

Hur funkar p-datorn

Genom att ta tempen vid samma tidpunkt varje dag kan man se när ägglossningen sker, eftersom man då får en temperaturhöjning. P-dator kallas också för fertilitetsdator och är ett bra hjälpmedel när man vill bli gravid. Vill man undvika graviditet måste denna metod kombineras med kondom eller pessar.

Hur skaffar jag p-dator?

P-datorer/fertilitetsdatorer finns att köpa på internet.

Bild: Preventivmedel.com

Kommentarer

Visar 1-3 av 10.  Per sida 

Måste inte kombineras med kondom eller pessar
Denna metod är säker och man behöver inte alls kombinera den med kondom eller pessar om man undviker samlag under de fertila dagarna. De är bara nåra få under månaden.

Sagt av: Helena 2016-08-22 20:22:32

Natural cycles
Jag har använt Natural Cycles till punkt ovh pricka i ett år. Plötsligt en månad kom ägglossningen 3 dagar tidigare än normalt och då var ibte de gröna dagarna strax där innan lila säkert längre. Kan ju hända vem som helst.

Fungerar säkert jättebra för att planera barn (fast då kan man ju föra ett diagram själv utan att betala 700 kronor om året), men som preventivmedel, aldrig i livet!!

Sagt av: S 2015-09-03 07:35:21


@Karin NaturalCycles är visst kliniskt testad och kan klassas som preventivmedel. Jag mailade dem och de skickade mig deras kliniska studier som har publicerats i the European Journal of Contraception. De har gjort studierna tillsammans med Karolinska.

Sagt av: Malin 2014-12-23 15:26:55

Sida:

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Preventivmedel

Kondom. Bild på en hand som håller i kondomer.

Kondomer

På RFSU vill vi så klart slå ett extra slag för kondomer. Därför har vi samlat ihop extra information om just detta preventivmedel.

Läs mer
 

Kondomplanen

Är den svår att få på? Lätt att glömma? Här kan du göra din egen kondomplan, höra om andras kondomtankar och ta del av bra tips.

Läs mer
 
Bild på en person som kysser en annan på kinden.

Så har du säkrare sex - även utan kondom

Kondom är det säkraste preventivmedlet, det brukar RFSU tjata om. Men finns det verkligen inga alternativ för säkrare sex? Såklart det finns.

Läs mer
 

P-pillrets historia

P-pillren har haft en stor betydelse för den kvinnliga sexuella frigörelsen. RFSU var med och utbildade barnmorskor redan på 1960-talet.

Hitta rätt