Missat ett p-piller? Så gör du - steg för steg

Publicerad 2014-08-14 | Uppdaterad 2014-08-20

Kommentera | 10 kommentarer
Bild på tjej som ser bekymrad ut

Vad ska jag göra om jag missat ett p-piller?

Vad gäller om du missat ta ditt p-piller? När ska du ta nästa tablett och vilket skydd finns kvar?

I tabellerna nedan hittar du information om vad som gäller kring de kombinerade p-pillren. Dessa finns med 21 eller 24 hormontabletter.

Vid mini-piller är råden andra. Som du ser är det lite olika beroende på vilken tablett du missat.

Tabell över hur du ska gå till väga om du missat ett p-piller

Övrigt

Om du missat mer än 1 tablett använd annat graviditetsskydd och kontakta din barnmorska/läkare för vidare råd. Ju fler tabletter som missats desto större risk för graviditet. Om du missat en tablett och inte får en blödning under den tablettfria veckan så kan du vara gravid. Kontakta i så fall din barnmorska/läkare innan du påbörjar en ny karta.

Kommentarer

Visar 1-3 av 10.  Per sida 

Missat p-piller
Jag tog ett p-piller 10 timmar försent från den vanliga tiden när jag brukar ta mitt p-piller alltså det gick inte 12 timmar, detta var andra dagen på tredje veckan och jag började nu precis på mitt uppehåll (sockerp-piller) är det risk för att jag kan vara gravid? Jag har även haft oskyddat sex under denna tiden!!

Sagt av: Mathilda 2017-05-03 23:35:06

Personliga frågor
Hej allihopa! Vi kan tyvärr inte ge personlig rådgivning i kommentarsfälten. Chatta gärna med oss på måndagar mellan 19 och 20 (www.rfsu.se/chatt) eller skicka en fråga till vår frågelåda (www.rfsu.se/frageladan) eller hör av er till RFSU-kliniken med era frågor.

Sagt av: Frida, webbis 2017-01-03 10:44:27


Hej missade piller nummer 4 men tog det efter och sedan ätit ppiller som vanligt. Fick min mens under sista veckan o hade oskyddat sex då. Kan jag bli gravid då eller skyddar p-pillrena mig även om jag glömde ett?

Sagt av: Moa 2017-01-02 15:55:40

Sida:

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

P-pillrets historia

P-pillren har haft en stor betydelse för den kvinnliga sexuella frigörelsen. RFSU var med och utbildade barnmorskor redan på 1960-talet.

Hitta rätt