Bli ihop

Publicerad 2009-12-30 | Uppdaterad 2012-02-29

Kommentera | 16 kommentarer
En person ger en lapp till en annan

Att vara kär eller förälskad i en person kan vara både roligt och jobbigt. Att inte veta vad den andra personen känner kan vara svårt.

Hur blir man ihop?

För att ta reda på om den andra personen är intresserad kan du flörta lite och känna efter om du får den respons du önskar. Titta lite längre på honom/henne, låt blickarna mötas, försöka komma i personens närhet. Man kan också träna sig på att ge och ta emot komplimanger. Att fråga om han/han vill följa med på bio, gå på fest eller hänga med på något annat som händer brukar vara ett bra sätt att kolla efter om intresse finns. Men för att det ska gå från vänskapsrelation till en kärleksrelation så kan man ändå behöva prata med varandra och berätta vad man själv känner och fråga om känslorna är besvarade. Ju tydligare man är med sig själv och andra desto större blir möjligheterna att förstå om och hur man passar ihop med en viss människa. Ibland möter man ett ja, ibland ett nej, och på det sättet lär man sig efter hand om olika sätt att bli tillsammans.

När är man ihop?

Hur blir man ihop med den man är kär i eller någon man vill ha sex med? Exakt när man är ihop är svårt att säga. Det är olika vad man tycker helt enkelt. En del blir tillsammans vid första pussen, andra vill gärna dejta i flera månader innan de anser sig vara ihop med någon. Även här är det enklast att faktiskt fråga den andra personen, det kan bespara dig en massa grubblande. Kanske vill den ena mer än den andra, ses oftare, ha mer sex, då kan det genast kännas mer krävande. Om det är man själv som är mer kär och vill mer kan man känna sig övergiven när den andra inte vill lika mycket. Genom att prata med varandra kan man komma överens om hur man vill ha det tillsammans.

Att sluta vara ihop

Ibland kan det bli så att man blir ihop med någon fast det inte känns riktigt bra. Då har du rätt att ångra dig och göra slut. Då får man tala om för personen man är tillsammans med att man inte vill vara ihop med henne/honom längre. Det är viktigt att du gör som det känns bra för dig.

Kommentarer

Visar 1-3 av 16.  Per sida 

Hej
Hej jag undra en sak va betyder pressa jag är kär i en tjej o hon påstår att jag pressa henne fast jag ej gör det hon har lovat mig att gå sakta fram men hon vela fram o tillbaka mellan mig o hennes ex som är kriminell av sig hon har ljugit för mig några gånger o hon blir lätt sur

Sagt av: En kille 2017-06-12 15:51:17

SHIT POMMESFRITTES
hej jag är en kille och jag e på g med en kille eller jag är inte riktigt säker för jag vet inte riktigt vad vi ska prata om kan jag få lite tips??

Sagt av: shit pommesfrittes 2015-10-13 22:05:18

kärlek problem
jag är kär i en tjej så länge, vi har bråkat, och har inte kontakt så länge men nu är vi vän, hon kanske inte vet om jag är kär i henne fortf, jag kan inte bli hennes pojkvän eftersom hon vill inte ha kille. hon har fördomar för killar. har försökt berätta allt om vad jag tycker, t.ex. vi har gjort fel något gång i livet, å lära sig en läxa om vad rätt och fel, hon kan ta nya chans, osv. men verkar som hon inte vill ha kille fortfarande. men jag försöka att få henne tillbaka. älskar henne enormt mycket, kan inte lämna henne heller. om jag umgås med en annan tjej som jag kan ta.. så kändes fel ändå för kände som jag är otrogen mot tjejen. hon är enda som jag vill ha. så jag undrar på om hur kan lyckas få henne att älska mig.

Sagt av: Tobias 2013-12-28 06:37:34

Sida:

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Relationer

Två personer kysser varandra i en hiss

Otrohet

Vad är otrohet? Att vara otrogen betyder att man bryter mot de regler som man satt upp i ett förhållande. I grunden är det enkelt, det man har bestämt att man inte tycker är okej är otrohet. Men i verkligheten kan det vara svårt.

Läs mer
 
Rädsla för närhet. Bild på kvinna som går på en väg
 

Rädsla för närhet

Det finns olika sorters närhet, känslomässig och fysisk. Anledningarna till varför en person undviker det ena eller det andra varierar väldigt mycket. Om du vill förändra ditt sätt att tänka kring detta finns det sätt att göra det på.

Bild på könssymboler i en krans
 

1-2-3-relationer

Relationer… Ibland är det enkelt och självklart. Ibland är det inte alltid så enkelt – vad räknas egentligen som en relation? Finns det någon gräns för hur många som kan ingå i en relation?

Bild på två personer som matar varandra
 

Komma ut

När kom du ut senast? Många gör det hela tiden, oavsett sexuell läggning eller könsidentitet. Men det märks mest när det är någon som bryter mot normen som kommer ut.

Svartsjuka. Bild på två personer som tittar åt olika håll
 

Svartsjuka

Svartsjuk är en oro för rivalitet. En känsla av att ens partner är intresserad av andra eller värderar andra relationer mer än den man har tillsammans. För en del dyker känslan upp någon gång ibland, för andra tar de en stor plats i ens liv och relation.

Banner - rfsu-kliniken
 
Banner för Frågelådan
 

Hitta rätt