Sex - som i sådär

Publicerad 2012-03-15 | Uppdaterad 2012-03-15

Kommentera | 2 kommentarer

Blond killeMånga vill gärna att sexet ska fixa sig själv, inget snack ska behövas och det ska bara vara skönt.

Man vill få till det, göra sitt bästa, men ibland blir det inte bra sex ändå. Det blir sådär­sex.

Man provar det som har funkat förut men det blev ändå inte så bra. Det kan vara svårt att sätta fingret på vad som inte stämmer.

Man vill gärna vara bra eller åtminstone helt okej på sex. Det kan kännas extra jobbigt om man är väldigt kär när sexet blir sådär.

Det här händer i princip alla men det är sällan någon pratar om det. Då kan det istället kännas som att det här händer bara mig. Sex är inte alltid perfekt eller ens bra, men inte heller helt uselt.

Ibland blir det någonting mitt­ emellan, även om man är kär, kåt eller både och.

Kommentarer

Visar alla 2.  Per sida 

Kondom
Kondom har man dels för att inte könssjukdomar ska spridas mellan dem som har sex och dels för att skydda mot att en tjej blir med barn om hon har sex med en kille. Könssjukdomar sprids ofta av kontakt mellan slemhinnorna (ollonet mot slidan, till exempel) och kondomen gör att slemhinnorna inte har kontakt, samtidigt som det förhoppningsvis blir en så bra känsla som möjligt för båda.
Kvinnor kan också ha kondom och det blir samma effekt. De kallas för femidomer och är tyvärr inte lika vanliga som kondomer. Det fungerar lika bra som kondom, så man kan välja att antingen ha kondom eller femidom om man vill skydda sig mot könssjukdomar eller att bli med barn (man ska inte ha både femidom och kondom).

Sagt av: Magnus 2017-01-04 14:13:51

måste man
varför måste killar ha kondomer på sitt kön.För att jag har hört att man kan dö annars är det sand och beskriv varför man måste ha och är det lämplit för kvinnor att ha kondom för kvinnor eller är det faligt?

Sagt av: molly 2016-04-06 16:26:08

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Sex – på ditt sätt

Vad är sex?
 
Könen
 
Sex - som i sköna saker man känner i kroppen
 
Sex - som i sköna ställen på kroppen
 
Sex - som i sköna saker man kan göra med sig själv
 
Sex - som i ömsesidighet och respekt
 
Sex - som i ställningar
 
Sex - som i oskrivna regler
 
Sex - som i sådär
 
Sex - som i något man lär sig
 
Bild på Pelle Ullholm, sexualupplysare och författare till boken

En bok om sex för tonåringar

"Sex – på ditt sätt" är texter och bilder om sex och relationer. De är riktade till tonåringar i högstadiet och i början av gymnasiet. - Vi skulle vilja att den här fanns i varje tonårings hand, säger sexualupplysaren och författaren Pelle Ullholm.

Läs mer
 

Sex - på ditt sätt

Här kan man läsa om sexkänslor och hur man kan göra när man till exempel smeker, hånglar, onanerar eller ligger med någon.

 

Sex – på ditt sätt är en bok för den som har sex med sig själv eller med andra, eller inte vill ha sex alls. Vi skriver också för dig som skulle vilja ha sex med någon annan, men som inte har haft det än.

 

För sex är inte bara något man gör eller känner. Det handlar också om kunskaper. Det är bra med fakta och tips för att kunna bestämma själv – nu och senare i livet.

 

Alla har rätt att bestämma över sin egen kropp och sexualitet. Alla ska ha frihet att välja, vara och njuta.

 

Sex - på ditt sätt går att läsa här på sidan, beställa som bok - eller ladda ner som pdf.

Boken kostar 10 kronor

Sex på ditt sätt

Tipsa någon

Vill du att boken "Sex - på ditt sätt" ska finnas i din skola, på fritidsgården, ungdoms- mottagningen eller i ditt sovrum? Tipsa en lärare, fritidsledare, förälder eller någon annan vuxen om att köpa den. Fyll i personens mailadress i det här fältet och skriv vem tipset kommer ifrån.

 

 
 
 

Sex på kartan

Sex på kartan

”Sex på kartan” är en tecknad film som talar klarspråk och bygger på ungdomars egna frågor.

Hitta rätt