Sex - som i sköna saker man kan göra med sig själv

Publicerad 2012-03-15 | Uppdaterad 2013-01-30

Kommentera | 21 kommentarer

OnaniOnani är sex med sig själv. De allra flesta tjejer och killar i tonåren onanerar och det är den vanligaste sortens sex man har som ung.

När man onanerar har man chans att göra det som man själv gillar och man kan testa nya saker – som hur det känns att smeka pungen eller blygd­läpparna på olika sätt.

De flesta tänker på någon de gillar eller en upphetsande situation, medan de onanerar. Det är rätt vanligt att man kollar på sexiga bilder samtidigt eller precis innan man onanerar.

Man kan också fanti­sera om sådant som man aldrig skulle vilja eller ens kan göra i verkligheten. Man kanske tycker att en spelkaraktär eller idol är sexig och fantiserar om det.

Hur onanerar man?

Killar håller ofta om kuken och drar huden på skaftet fram och tillbaka när de onanerar. En del smeker kring eller direkt på ollonet på penis. Tjejer drar vanligtvis ett eller flera fingrar fram och tillbaka på eller runt om klito­ris ollon, förhud och blygdläpparna.

De flesta smeker sig samtidigt på andra ställen på kroppen, som pungen eller bröstkorgen eller insidan av låren.

Både killar och tjejer kan tycka att det är skönt att smeka runt eller i anus medan de onanerar. Man kan använda olja, hudlotion eller något annat som gör att handen eller fingrarna glider lätt över kroppen.

Om man inte har förhud kan ollonet på kuken kännas torrt och då kan det vara lite skönare att onanera med något som fuktar. På samma sätt kan den som inte blir så våt i fittan också använda extra glidmedel när man smeker sig själv.
Om man vill göra på något annat sätt kan man ta hjälp av saker man har hemma. Använd handduschen och rikta duschstrålen ungefär mot penis­ eller klitorisollonet eller håll munstycket mot mellangården, alltså området mellan könet och anus. Prova hur det känns med olika tryck och temperatur på vattnet.

För någon kan ett ljummet bananskal som man lägger om kuken vara en favorit. Andra gillar att smörja in sig med olivolja eller något annat som känns skönt mot kroppen. En del gillar att onanera i ett varmt bad. En annan tycker om att ta på sig vissa kläder som sportkläder, en viss sorts kal­songer eller trosor, eller ett material som känns skönt mot kroppen. Onani

Ett tips kan vara att gnida könet eller röra hela kroppen fram och tillbaka mot mjuka saker som täcken, kläder, handdukar och kuddar. När man onane­rar kan man ligga på rygg, mage eller på sidan, stå framför spegeln eller i duschen, sitta i en stol, lägga upp benen mot väggen eller över huvudet. Alla kan hitta på egna sköna sätt.

Sex med sig själv är inget man bara har istället för sex med andra. De flesta fortsätter att onanera även om de blivit tillsammans med någon. Vissa saker känns bättre när man onanerar än när man har sex med andra. När man onanerar kan man styra precis allt in i minsta detalj, också sina fantasier, och det kan vara en skön känsla.

Kommentarer

Visar 1-3 av 21.  Per sida 

Sexmed dig själv
Vet någon hur man har sex med sig självav saker man har hemma som (TJEJ)

Sagt av: Julia 2017-05-19 17:31:54


Hej jag är 16 är det normalt att ringa flickvännen och fråga om hon vill ha sex med mig eller om hon vill knulla?

Sagt av: Anonym 2017-01-29 01:48:23


Hur kan en kille ha sex med sig själv? Kan en kille göra något i rumpan? Isåfall med vad?

Sagt av: Anonym 2017-01-15 23:36:08

Sida:

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Sex – på ditt sätt

Vad är sex?
 
Könen
 
Sex - som i sköna saker man känner i kroppen
 
Sex - som i sköna ställen på kroppen
 
Sex - som i sköna saker man kan göra med sig själv
 
Sex - som i ömsesidighet och respekt
 
Sex - som i ställningar
 
Sex - som i oskrivna regler
 
Sex - som i sådär
 
Sex - som i något man lär sig
 
Bild på Pelle Ullholm, sexualupplysare och författare till boken

En bok om sex för tonåringar

"Sex – på ditt sätt" är texter och bilder om sex och relationer. De är riktade till tonåringar i högstadiet och i början av gymnasiet. - Vi skulle vilja att den här fanns i varje tonårings hand, säger sexualupplysaren och författaren Pelle Ullholm.

Läs mer
 

Sex - på ditt sätt

Här kan man läsa om sexkänslor och hur man kan göra när man till exempel smeker, hånglar, onanerar eller ligger med någon.

 

Sex – på ditt sätt är en bok för den som har sex med sig själv eller med andra, eller inte vill ha sex alls. Vi skriver också för dig som skulle vilja ha sex med någon annan, men som inte har haft det än.

 

För sex är inte bara något man gör eller känner. Det handlar också om kunskaper. Det är bra med fakta och tips för att kunna bestämma själv – nu och senare i livet.

 

Alla har rätt att bestämma över sin egen kropp och sexualitet. Alla ska ha frihet att välja, vara och njuta.

 

Sex - på ditt sätt går att läsa här på sidan, beställa som bok - eller ladda ner som pdf.

Boken kostar 10 kronor

Sex på ditt sätt

Tipsa någon

Vill du att boken "Sex - på ditt sätt" ska finnas i din skola, på fritidsgården, ungdoms- mottagningen eller i ditt sovrum? Tipsa en lärare, fritidsledare, förälder eller någon annan vuxen om att köpa den. Fyll i personens mailadress i det här fältet och skriv vem tipset kommer ifrån.

 

 
 
 

Sex på kartan

Sex på kartan

”Sex på kartan” är en tecknad film som talar klarspråk och bygger på ungdomars egna frågor.

Hitta rätt