Sex - som i sköna ställen på kroppen

Publicerad 2012-03-07 | Uppdaterad 2013-01-30

Kommentera | 2 kommentarer
Bild på tre människor. De känsligaste zonerna är inringade.

Det finns ställen på kroppen som är extra känsliga på ett skönt och sexuellt sätt, och de kallas för erogena zoner. När man är kåt kan det vara skönt på hela kroppen, men vissa ställen brukar ge mer njutning än andra. Örsnibbarna, halsen, pungen, tungan, läpparna, bröstkorgen, klitoris, händerna, bröstvårtorna, rumpan, låren, blygd­läpparna, ollonet, brösten, slidöppningen, fötterna, om­rådet mellan könet och analen, runt och i anusöppningen är extra sköna ställen på kroppen.

Både penis och klitoris har en sträng som går från ollo­net. Den här strängen är för det mesta väldigt känslig för beröring. Den sitter under förhuden på penis (för den som har förhud), och under förhuden till klitorisollonet.

Men alla gillar inte samma saker, det finns inget facit. För en del kan vissa stNaken kramällen vara så kittliga att det nästan inte går att smeka där, som vid midjan eller på insidan av
låren. Andra älskar att det kittlar och ryser i kroppen.

Ollonet på klitoris och penis kan nästan vara för känsligt att smeka direkt på, det kan kännas bättre att först smeka runt om­ kring istället. Man kan prova hur det känns att ta och smeka på olika sätt på kroppen, själv eller tillsammans med någon annan.

Kommentarer

Visar alla 2.  Per sida 

nice
jag brukar ta en tvål och skära ett litet hål i den o sätter pungen i den fram och tillbaks. det är välidgt skönt tycker jag

Sagt av: xxxtentacion 2017-11-20 13:15:57

Skönt!😊
När jag är ensam hemma brukar jag lägga mig på
golvet och "gnugga" mot golvet. Det är
ganska skönt att göra istället för att
tillexempel smeka klitoris!😊

Sagt av: Anonym 2015-08-25 15:31:28

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Sex – på ditt sätt

Vad är sex?
 
Könen
 
Sex - som i sköna saker man känner i kroppen
 
Sex - som i sköna ställen på kroppen
 
Sex - som i sköna saker man kan göra med sig själv
 
Sex - som i ömsesidighet och respekt
 
Sex - som i ställningar
 
Sex - som i oskrivna regler
 
Sex - som i sådär
 
Sex - som i något man lär sig
 
Bild på Pelle Ullholm, sexualupplysare och författare till boken

En bok om sex för tonåringar

"Sex – på ditt sätt" är texter och bilder om sex och relationer. De är riktade till tonåringar i högstadiet och i början av gymnasiet. - Vi skulle vilja att den här fanns i varje tonårings hand, säger sexualupplysaren och författaren Pelle Ullholm.

Läs mer
 

Sex - på ditt sätt

Här kan man läsa om sexkänslor och hur man kan göra när man till exempel smeker, hånglar, onanerar eller ligger med någon.

 

Sex – på ditt sätt är en bok för den som har sex med sig själv eller med andra, eller inte vill ha sex alls. Vi skriver också för dig som skulle vilja ha sex med någon annan, men som inte har haft det än.

 

För sex är inte bara något man gör eller känner. Det handlar också om kunskaper. Det är bra med fakta och tips för att kunna bestämma själv – nu och senare i livet.

 

Alla har rätt att bestämma över sin egen kropp och sexualitet. Alla ska ha frihet att välja, vara och njuta.

 

Sex - på ditt sätt går att läsa här på sidan, beställa som bok - eller ladda ner som pdf.

Boken kostar 10 kronor

Sex på ditt sätt

Tipsa någon

Vill du att boken "Sex - på ditt sätt" ska finnas i din skola, på fritidsgården, ungdoms- mottagningen eller i ditt sovrum? Tipsa en lärare, fritidsledare, förälder eller någon annan vuxen om att köpa den. Fyll i personens mailadress i det här fältet och skriv vem tipset kommer ifrån.

 

 
 
 

Sex på kartan

Sex på kartan

”Sex på kartan” är en tecknad film som talar klarspråk och bygger på ungdomars egna frågor.

Hitta rätt