Sex - som i ställningar

Publicerad 2012-03-15 | Uppdaterad 2013-01-30

Kommentera | 5 kommentarer
Bild på ungdomar som spelar twister nakna.

Hur många ställningar finns det?

Detta är en vanlig fråga och det finns inget bra svar, för sex kan man ha på många olika sätt ­ och så kan man komma på egna sätt. Den enda begräsningen är kropparna och hur man kan hålla dem.

Några exempel: Man kan ligga ner med ansiktena mot varandra eller ligga sked, stå upp, sitta ovanpå varandra, ligga på mage med den andra ovanpå, en kan stå på alla fyra och den andra kan stå framför eller bakom, den ena ligga och den andra sitta ovanpå, en kan sitta på soffkan­ten och den andre stå upp, man kan lyfta upp benen mot överkroppen eller över huvudet.

De olika sätten gäller oavsett vilken typ av sex man har eller om man är med tjejer eller killar. Men ställningarna är sällan det viktigaste och många gånger byter man ställning och ändrar lite utan att man tänker på det. Om man koncentrerar sig för mycket på bestämda ställningar blir det som en serie olika kropps­vinklar man ska klara av, lite som cirkuskonster. Sex blir oftast bättre om det känns enkelt och om man i första hand tänker på vad som känns skönt.

Det finns många fantasifulla och roliga namn på ställningar och det är nog det folk menar när de undrar vilka olika ställningar som finns. Några har vi nämnt, som 69:an, Banana Ride och Scissor Sisters.

Kommentarer

Visar 1-3 av 5.  Per sida 

Bra
Jag tycker att det är bra. Särskilt för dom som inte vet så mycket

Sagt av: Anonym 2016-01-03 01:38:43

Mer info!
Asså den här informationen suger rysk bäverpung! Viss hur ställningarna ser ut med bilder mm. Fattar ingenting. Ligger här som en hjärndöd krokodil och fattar nada. Men tänk på det!

Annats är dem här sidan grym! I LIKE IT A LOT! Thanks! Hade!

Sagt av: Ogge 2015-07-18 01:51:24

Sagt av;
aeh, den här sidan var ju så jävla dålig så det finns ju inte

Sagt av: Marcus 2015-03-24 11:20:33

Sida:

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Sex – på ditt sätt

Vad är sex?
 
Könen
 
Sex - som i sköna saker man känner i kroppen
 
Sex - som i sköna ställen på kroppen
 
Sex - som i sköna saker man kan göra med sig själv
 
Sex - som i ömsesidighet och respekt
 
Sex - som i ställningar
 
Sex - som i oskrivna regler
 
Sex - som i sådär
 
Sex - som i något man lär sig
 
Bild på Pelle Ullholm, sexualupplysare och författare till boken

En bok om sex för tonåringar

"Sex – på ditt sätt" är texter och bilder om sex och relationer. De är riktade till tonåringar i högstadiet och i början av gymnasiet. - Vi skulle vilja att den här fanns i varje tonårings hand, säger sexualupplysaren och författaren Pelle Ullholm.

Läs mer
 

Sex - på ditt sätt

Här kan man läsa om sexkänslor och hur man kan göra när man till exempel smeker, hånglar, onanerar eller ligger med någon.

 

Sex – på ditt sätt är en bok för den som har sex med sig själv eller med andra, eller inte vill ha sex alls. Vi skriver också för dig som skulle vilja ha sex med någon annan, men som inte har haft det än.

 

För sex är inte bara något man gör eller känner. Det handlar också om kunskaper. Det är bra med fakta och tips för att kunna bestämma själv – nu och senare i livet.

 

Alla har rätt att bestämma över sin egen kropp och sexualitet. Alla ska ha frihet att välja, vara och njuta.

 

Sex - på ditt sätt går att läsa här på sidan, beställa som bok - eller ladda ner som pdf.

Boken kostar 10 kronor

Sex på ditt sätt

Tipsa någon

Vill du att boken "Sex - på ditt sätt" ska finnas i din skola, på fritidsgården, ungdoms- mottagningen eller i ditt sovrum? Tipsa en lärare, fritidsledare, förälder eller någon annan vuxen om att köpa den. Fyll i personens mailadress i det här fältet och skriv vem tipset kommer ifrån.

 

 
 
 

Sex på kartan

Sex på kartan

”Sex på kartan” är en tecknad film som talar klarspråk och bygger på ungdomars egna frågor.

Hitta rätt