Podcast: Annika Lantz i terapisoffan

Längd: 48:26
Utgivare: RFSU

Annika Lantz i terapisoffan

Publicerad 2013-12-19 | Uppdaterad 2014-05-19

Annika Lantz har tagit med sig en knippe personliga frågor till RFSU:s sexualupplysare. Och det bästa av allt – du är inbjuden att lyssna.

– Jag lever väldigt mycket uppe i huvudet och väldigt lite i min kropp. Jag vill ta fler initiativ, sluta tänka och börja agera, säger hon.

Radioprofilen Annika Lantz har levt tillsammans med sin man i 16 år. Med RFSU:s sexualupplysare Pelle Ullholm och Maria Bergström diskuterar hon såväl sexscheman som städscheman. Panelen föreslår förhållningssättet ”att välja varandra varje dag”, ett alternativ till att ta varandra för givna efter många år tillsammans. Det kan till exempel innebära att fråga sig, vad uppskattar jag att göra tillsammans med min partner nuförtiden – till skillnad från då vi träffades?

Många stressade nutidsmänniskor väljer idag att schemalägga sexet. Att planera in liggtid i kalendern, är det en bra idé? Sexpoddens extra fullspäckade säsongsavslutning borrar också djupare i ett par andra frågor: Varför slutar så många 40-åringar att prata sex med sina vänner? Kan man lämna någon man älskar om den slutat bry sig om sitt utseende? Och vad betyder begreppet relationsanarki?

Foto: Sandra Charina Lundin/DN/TT.

Läs intervjun med Annika Lantz i Aftonbladet Wendela.

Lyssna direkt

Annika Lantz i terapisoffan

Hitta rätt