Podcast: Nour El-Refai klär av myterna

Längd: 40:13
Utgivare: RFSU

Nour El-Refai klär av myterna

Publicerad 2013-11-14 | Uppdaterad 2014-05-19

Nour El-Refai avlivar vandringssägner och myter om sex. Vad är sant och vad är falskt? Hon pratar öppet om sin kåthet och förklarar hur man kan se i en mans blick om han har stor kuk.

Vad är sant och vad är falskt? Kan man fastna i varandra när man har sex? Kan choklad väcka begär? Nour El-Refai vänder och vrider på myter och vandringssägner om sex tillsammans med RFSU:s sexualupplysare Maria Bergström och Pelle Ullholm.

Veckans avsnitt av Sexpodden avlivar och utmanar dessa myter.

- Varför måste det finnas förklaringar till kåthet? Jag hatar myter som skuldbelägger kvinnor. När jag behövde prata om min egen lust och kåthet i tonåren togs det inte på allvar, säger Nour El-Refai som konstaterar att vi måste sticka hål på många fördomar om det kvinnliga könet och kåthet.

Vi har även tagit hjälp avfolklivsforskaren Bengt af Klintberg för att bringa reda bland sexmyterna. Enligt honom finns det många seglivade och ibland obehagliga vandringssägner som inte borde få leva vidare. Redan de gamla grekerna spred myter om sex som lever kvar än idag. Som vanligt kryddar vi programmet med sexualupplysning och forskning om sex.

Programledare är Katarina Andersson.

Läs gärna Cissi Wallins bloggpost om senaste Sexpodden. 

Schmenus om att myter suger och om generationen som tittade på tv-serien Vänner.

Lyssna direkt

Nour El-Refai klär av myterna

Hitta rätt