Podcast: Jag är stolt över att jag fortfarande lever (RFSU dokumentär)

Längd: 48:06
Utgivare: RFSU

RFSU dokumentär: "Jag är stolt över att jag fortfarande lever" - om att vara transperson i Uganda

Publicerad 2016-06-09 | Uppdaterad 2016-11-21

När Stosh var åtta år stoppade han en majskolv i byxan. Det har aldrig funnits någon tvekan om att han är en man, trots att alla andra sett honom som kvinna.

Nu är han vuxen. Han sitter inlåst i sin lägenhet medan personer han trodde var hans vänner har samlats utanför. De skriker och kastar sten mot dörren. En kvällstidning som ofta hathetsar mot homosexuella har precis publicerat en bild på honom och hans hemliga flickvän och utlovar nu en stor summa pengar till den som hittar honom. Folk börjar försöka ta sig över stängslet och in i deras hem. Vad ska de göra nu?

Den här podden handlar om att vara transperson i Uganda, där homosexualitet är olagligt och våldet är öppet och tillåtet. Om våldtäkter som ska ”bota” men som i stället leder till hiv och graviditet. Om kraften i att hitta en liten bar i Kampala där det finns likasinnade som skyddar varandra och kämpar tillsammans för förändring. Om att tvingas fly till Sverige och vara en av Ugandas mest drivande hbtq-aktivister - från en lägenhet i Örebro.

Lyssna direkt

Jag är stolt över att jag fortfarande lever (RFSU dokumentär)

Hitta rätt