Podcast: Kommer Gud förlåta mig om jag har sex? (RFSU dokumentär)

Längd: 42:08
Utgivare: RFSU

RFSU dokumentär: "Kommer Gud att förlåta mig om jag har sex?"

Publicerad 2016-11-15 | Uppdaterad 2016-11-21

Amanda från Texas var 19 år när hon äntligen gifte sig efter en rekordkort förlovning. – Jag gifte mig för att jag var så kåt. Jag ville bara få giftemålet överstökat så att vi skulle kunna ha sex.

”Gud kommer inte att förlåta dig om du har sex före äktenskapet” – det var vad hennes strikt kristna uppfostran lärt henne när det gäller sexualupplysning. Hennes längtan var förknippad med synd. Det visste hon. Men vad Amanda inte visste, den där dagen i kyrkan, var att allt skammande skulle komma att få en väldigt konkret och smärtsam konsekvens för hennes sexliv inom äktenskapet. Det började redan på bröllopsnatten.Hör Amandas egen berättelse inifrån USA:s bibelbälte.

Den här gången handlar RFSU dokumentär om sexualundervisning och avhållsamhetslära  i USA. Om hur skräckpropaganda alltför ofta får ersätta fördomsfri kunskap om kropp och sexualitet. Vi besöker landet med flest tonårsgraviditeter i västvärlden, där konservativa lobbygrupper sprider budskapet att sexualundervisning skulle öka spridningen av HIV.

Lyssna direkt

Kommer Gud förlåta mig om jag har sex? (RFSU dokumentär)

Hitta rätt