Podcast: Vara ihop utan sex

Längd: 28:13
Utgivare: RFSU

Vara ihop utan sex

Publicerad 2013-03-05 | Uppdaterad 2013-10-17

Att ha sex med just den man lever med kanske inte är precis allt i hela världen. Den här Sexpodden handlar om att leva länge tillsammans – med eller utan ett gemensamt sexliv.

Programledaren Katarina Andersson känner ett par som måste ha sex varje dag. En kort penetrering bara, för att få relationen att funka.

Om Erik Haag hade vetat när han var ung, hur lite sex han skulle ha vid 45, hade han nog bett någon att skjuta honom. Men idag utesluter han inte möjligheten att ha en helt sexfri relation. Och han får ångest och känner sig ynklig när han hör om Annika och Johans lösning.

När Annika träffade en annan man planerade de först att separera. Men sen ändrade de sig och sedan sju år lever de ihop och ligger med andra.

Trebarnsmamman och bloggaren "bondmoran" tror att hon och hennes man "pippade klart" när de träffades. Hon har aldrig sexlust längre och det kan gå flera månader utan sex.

Sexexperten Maria Bergström tror att det är vanligt att personer som lever ihop döljer saker för varandra, trots att de har samma önskemål. Tillsammans med kollegan Pelle Ullholm kommer hon med praktiska tips när sexet har tagit slut i relationen.

Lyssna direkt

Vara ihop utan sex

Prenumerera på Itunes!

Itunes

Hitta rätt