Oralsex och munsex

Publicerad 2009-12-30 | Uppdaterad 2012-10-23

Kommentera | 7 kommentarer
Oralsex. Två personer varav den ena kyssser den andra i ansiktet

Oralsex och munsex är när man suger, slickar, kysser, eller kanske nafsar med läppar och mun på kroppen eller könsorganen. Oralsex och munsex är nästan samma sak. Sex med munnen kan man ha över hela kroppen. Ordet oralsex använder man när man suger eller slickar eller blir sugen eller slickad på könet eller anus.

En del väljer bort oralsex för att de är oroliga för hur könet luktar och att man är rädd för att ens partner inte ska gilla lukten. Sanningen är att kön oftast luktar just lite kön, och ska göra det, men absolut inte illa. De flesta blir kåta av lukten.

Slicka klitoris och suga kuk

Klitoris ollon kan vara känsligt att slicka på direkt. En del gillar det. Andra tycker det är skönast om det bara är tungans spets som nuddar området kring klitoris många gånger ungefär som en utdragen kittling. Vissa vill tvärtom ha hela munnen tryckt mot könet och en långsammare tunga. Man kan också suga på klitorisollonet, förhuden och de inre blygdläpparna.

Det är likadant med ollonet på penis som med klitoris – en del vill att man ska slicka eller suga försiktigt, andra vill ha det kraftigare. En del tycker det är skönt om man smeker pungen samtidigt som man suger på kukollonet. Strängen på undersidan av kukollonet är känslig och en del gillar att bli slickade där.

Ett bra tips är att titta på den andra personen för att försöka se om den verkar gilla vad som händer. Gör lite olika. Lyssna och titta på reaktionerna. Testa olika tempon och olika punkter.

69:an

69:an kallas den ställning då två personer ger varandra oralsex samtidigt. Det kan vara två tjejer, två killar eller en tjej och en kille.

Munsex på hela kroppen

Sex med munnen kan man ha på hela kroppen. Det handlar om att hitta en skön känsla hos den andra och hos sig själv. Testa dig fram genom att använda munnens olika delar. Var tycker du om att pussa och slicka din partner? Hur vill din partner ha det? Det finns många olika ställen på kroppen som är extra känsliga och som kan vara sköna att beröra med munnen och tungan. På engelska finns det ett ord för detta. Det kallas outercourse (jämför med ”intercourse” = vaginalsamlag), alltså att man har sex utanpå kroppen.

Kommentarer

Visar 1-3 av 7.  Per sida 

Slicka
Jag är bara 13 år medans min flickvän fyller 16 snart , och jag undrar om hon vill att jag "går ner" på henne? De är väl vanligt i den åldern att man vill? Vågar ju själv inte fråga henne ..

Sagt av: Linus 2012-02-29 09:51:55

oralsex
när jag och min tjej har lite "myspys" älskar jag att bli av sugen tips till alla tjejer, alla älskar när ni tjejer suger oss, gillar ni att bli slickade?<33333

Sagt av: lovmaisro 2012-01-13 13:32:17

Hur man gör
Läs texten Isabella, finns tips ;-) Och fråga din kille vad han gillar och prova dig fram!!

Sagt av: Peter 2011-08-18 11:41:45

Sida:

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Sexteknik och praktik

Bild på ett naket par som skrattar

Vad är sex?

Om man ställer frågan ”vad är sex?” tänker de flesta antagligen på samlag. Men sex är mycket mer än det. Sex kan vara alla möjliga saker som till...

Läs mer
 
Klitorissex. En person kysser en annan på trosan.
 

Klitorissex

Att stimulera klitoris är det vanligaste sättet för kvinnor att onanera. För de flesta är det också det enklaste och snabbaste sättet att få orgasm...

Analsex. En person står bakom en annan.
 

Analsex

Analsex är att stimulera området i och runt omkring analen genom att slicka (rimming), pilla, smeka, föra in fingrar eller andra föremål och utöva...

Bild på ett par som pussar varandra på läpparna.
 

Puss och kyss

Munpussar är när läppar möts, men man kan förstås pussa på olika delar av kroppen också. För många betyder kyssar att man möts med lite lätt öppnade...

Smeksex. Hand som smeker en annans mage
 

Smeksex

Smeksex är när man smeker någon annan med sina händer eller själv blir smekt. Smekningarna kan vara över precis hela kroppen och så klart på...

Sexpodden - vuxenradio från RFSU

Sexpodden

Om vett och etikett i sängen, att hitta till p-punkten, leva ihop utan sex, få till det under småbarnsåren och mycket mer. Lyssna!

Hitta rätt