Chattsex

Publicerad 2011-05-27 | Uppdaterad 2012-01-26

Kommentera | 0 kommentarer
Tangentbord

Chattsex är ett av alla de sätt som man kan ha sex på via internet. Det innebär helt enkelt att skriva sexuella, eggande meddelanden till varandra över en chatt. Det kan ske med en person som man aldrig träffat och inte vet så mycket om, men det kan förstås även ske med en person som man känner eller är tillsammans med.

Chattsex är något som funnits sedan internets början, och även om det idag finns webbkameror där man både kan se och höra vad personen på ”andra sidan gör” så väljer många än idag chattsex när de har sex via internet. En del onanerar samtidigt som de chattar, andra tycker att det är tillräckligt med den upplevelse som det ger att skriva sexuella saker och att någon annan svarar.

Varför chattsex?

Många använder chatten för att det är ett mycket öppnare klimat än i världen utanför och enklare att våga kontakta någon. Helt enkelt ett ställe där du slipper förväntningarna som ditt utseende och sätt att vara kan bära med sig på andra platser. Chattsex kan också vara ett praktiskt sätt för dem som vill hålla ett långdistansförhållande vid liv, eller ett enkelt sätt att testa på någonting nytt i sitt sexliv.

En webbenkät, som Aftonbladet gjort, visade att 80% av de som testat att sexchatta får ökad sexlust.

Chattsex kan vara fantasifullt

Chattsex lämnar mycket år fantasin. Kanske vet man inte ens kön eller ålder på den man chattar med och utseendet spelar inte någon större roll.

Rollspel är vanliga i chattsex. Man kan på ett enkelt sätt inta en roll och tillsammans med den man har sex med, driver man handlingen framåt. En stämning byggs upp genom de ord man skriver till varandra. Att formulera sig på ett sätt som hetsar upp är kanske inte alltid helt lätt och vad som funkar beror ju här, som utanför internet, på hur personen på andra sidan reagerar. Vissa träffas på chatten över en längre tid, andra kanske bara ses på en kafferast, ett digitalt ”one night stand” om man så vill. Lyhördhet är som alltid viktigt.

Chattsex är säkrare sex

  • Chattsex är bland det säkraste sex som finns. Inga könssjukdomar eller oönskade graviditeter ligger på lur.
  • Du kan stänga av när som helst om personen du chattar med blir jobbig.
  • Du kan chatta anonymt och du kan leka med olika roller och chatta som om du vore någon annan (detta gäller även personen du chattar med, som kan vara någon annan än den du tror).

Att tänka på vid chattsex

Chattar du anonymt och undviker att lämna ut några personliga uppgifter finns det inte heller någon större risk för att personen man chattar med ska veta vem man är. Men om du använder samma användarnamn på flera olika communities, så kan någon söka på det och få fram uppgifter som lagrats på andra ställen där namnet använts.

Bild: Jaye Z/CC/Flickr

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Sexteknik och praktik

Bild på ett naket par som skrattar

Vad är sex?

Om man ställer frågan ”vad är sex?” tänker de flesta antagligen på samlag. Men sex är mycket mer än det. Sex kan vara alla möjliga saker som till...

Läs mer
 
Klitorissex. En person kysser en annan på trosan.
 

Klitorissex

Att stimulera klitoris är det vanligaste sättet för kvinnor att onanera. För de flesta är det också det enklaste och snabbaste sättet att få orgasm...

Analsex. En person står bakom en annan.
 

Analsex

Analsex är att stimulera området i och runt omkring analen genom att slicka (rimming), pilla, smeka, föra in fingrar eller andra föremål och utöva...

Bild på ett par som pussar varandra på läpparna.
 

Puss och kyss

Munpussar är när läppar möts, men man kan förstås pussa på olika delar av kroppen också. För många betyder kyssar att man möts med lite lätt öppnade...

Smeksex. Hand som smeker en annans mage
 

Smeksex

Smeksex är när man smeker någon annan med sina händer eller själv blir smekt. Smekningarna kan vara över precis hela kroppen och så klart på...

Podcast om att leta sex på nätet

Sexpodden

När Katarina sökte sexkontakter över nätet fick hon 1000 svar på tre dagar. Panelen forskar i vilka är det egentligen är som letar sex på nätet och vilka fördelar, nackdelar och fallgropar som finns.

Hitta rätt