(Metro) Så ger du dig själv en smygorgasm på gymmet

Publicerad 2016-10-27 | Uppdaterad 2016-10-27

Kommentera | 0 kommentarer
Coregasm är en orgasm eller känsla av sexuell njutning som kommer av träning. Det gäller framför allt när vi tränar de nedre magmusklerna. Här är övningarna som kan få dig att komma på gymmet.
Många kvinnor vittnar om att de oväntat fått orgasm medan de tränar, som alltså inte hängde ihop med sexuella fantasier eller att man vidrörde klitoris.
– Coregasm är egentligen ingen nyhet, redan på 1950-talet skrev den sexologiske
pionjären Alfred Kinsey om detta. Sedan dess har man diskuterat det i träningsforum
världen över och det finns studier gjorda på ansträngningsutlösta orgasmer, säger Suzann Larsdotter, sexolog från RFSU.
Coregasm är inget konstigt utan uppstår när vi kombinerar en ökad blodgenomströmning, sammandragningar i bäckenbotten och magmusklerna med en ökad hjärtfrekvens. En studie från USA visar att omkring 10 procent av alla kvinnor som tränar upplevt coregasm någon gång.
– Fenomenet är inte helt förvånande för sexologer, eftersom vi vet att styrkan  bäckenbottenmuskulaturen har med både kvaliteten och frekvensen av kvinnors orgasm att göra, säger Suzann Larsdotter.
Coregasm sker framför allt vid träning av de nedre magmusklerna, men det kan också ske på yogapasset eller under en vandring. Coregasm sker vanligast vid högintensiv träning och den uppstår när du värmt upp ordentligt, fått upp hjärtfrekvensen och då du pressar dig lite hårdare än vanligt. Du märker att blodgenomströmningen ökar genom att det pirrar i underlivet. För att kunna nå coregasm måste du också tillåta dig själv att komma.
– Praktiskt nog passar du in, vem är inte röd i ansiktet och stönar på gymmet, säger Suzann Larsdotter. Man tror att även män kan nå orgasm, men det kräver en del självkännedom.
– Kvinnor har ofta mer insikt i bäckenbottenmuskulaturens betydelse än män som är mer ovana, säger Pelle Ullholm, även han sexolog på RFSU.
Här är några övningar som ger coregasm:
Övning i kaptensstol

Många vittnar om att träning i kaptensstolen ger coregasm eller träningsrelaterad orgasm. Kaptensstolen är en ställning på gymmet där du gör hängande benlyft. Men egentligen fungerar ribbstol, trädgren eller chin-up- stång lika bra. Så här funkar den: Lyft benen rakt, långsamt och kontrollerat. Lyft så högt du kan eller parallellt med din kropp och för sedan tillbaka benen till hängande läge och repetera igen. Orkar du inte, prova att böja benen och bara lyfta knäna. Riv av ett par set med så många repetitioner du klarar av, för att nå coregasm gäller det att köra på utan att stoppa.
Övning crunch på boll
Ligg på pilatesbollen med ländryggen mot bollen. Tippa bak höften och räta ut svanken, pressa in svanken mot bollen och spänn magmusklerna, dra in naveln mot ryggraden. Ha armarna vid öronen eller korsa dem framför bröstet. Pressa ihop magmusklerna och lyft axlarna, sträva efter att axlarna ska komma i riktning mot naveln. Håll emot och bromsa på övningen på vägen tillbaka till start. Andas ut på vägen upp och in på vägen ned.
Övning sneda crunches
Ligg på rygg, lyft upp benen till lodrätt position, böj underbenen och krumma ihop överkroppen samtidigt som du roterar densamma genom att dra ihop magmusklerna. Möt vänster knä med höger bröst och tvärtom.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Träningsrelaterad orgasm

2011 gjordes en amerikansk studie på 370 kvinnor i åldrarna 18–63 år somupplevt coreasm. Den visade att 51 procent av kvinnorna upplevde  coregasm  vid träning av  magmusklerna , 26 procent upplevde det vid styrketräning, 20 vid yoga, 16 procent vid cykling och 13 procent vid vandring eller löpning.

 

Ungefär 40 procent av kvinnorna hade upplevt  coregasm  vid mer än 10 tillfällen. De flesta hade inga sexuella fantasier i samband med  coregasm, och de berodde inte heller på att kläder tryckte emot eller skapade friktion med  klitoris.

 

Coregasm  inträffar oftast under  högintensiv  träning. Du behöver alltså pressa dig lite hårdare – det kan behövas mellan 15 och 30 repetitioner i stället för de vanliga 10.

 

Hitta rätt