Våga prata om det

Publicerad 2010-12-21 | Uppdaterad 2011-10-11

Kommentera | 0 kommentarer
logotype

Ibland känns det svårt, ja nästan omöjligt, att prata om negativa sexuella upplevelser. Bemötandet kan vara kyligt eller rentav fientligt mot de som vill prata om det. Därför har många bitit sig i tungan och tvingats lägga locket på även om funderingarna fortsatt i det tysta. Under ett samtal om bevakningen kring Julian Assange-fallet började journalisten Johanna Koljonen twittra om gråzoner och övertramp i samband med sex. Hundratals har följt hennes exempel, och debatten pågår nu överallt – på nätet, på papper, i radio och tv. #prataomdet uppmärksammar frågan om att vi behöver ett språk för att tala om sex utan skam, och fundera kring våra egna och andras gränser.

Följ den pågående diskussionen

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Sex och relationer

Sexpodden - vuxenradio från RFSU

En podcast om hur man egentligen får till det när sängen är full av småbarn, om man aldrig lyckas hitta någon att bli kär i, är ofrivilligt barnlös eller ens partner bara inte vill längre.

Läs mer och lyssna på podcasten
 
 

Tonåring?

Här kan du läsa om sexkänslor och hur du kan göra när du smeker, hånglar, onanerar eller ligger med någon. Det är bra med fakta och tips för att kunna bestämma själv – nu och senare i livet.

 

Sex efter 50

Här har vi samlat fakta, tips och inspiration för dig som är över 50 och sugen på att ha ett aktivt sexliv!

 

Funkis-sex i vardagen

Äntligen är den här! Sidan med praktiska tips, leksaker och personliga intervjuer om att få till sexet när man har en eller flera funktionsnedsättningar.

Abort. Närbild på en kvinnas ansikte
 

Abort – kvinnans eget val

Det är kvinnans rättighet att göra abort och kvinnan som själv måste avgöra om och när hon vill ha barn. Fri abort är en förutsättning för att alla...

Banner för Frågelådan
 

Sex på kartan

Bild från filmen

RFSU har tillsammans med UR tagit fram sexualupplysningsfilmen "Sex på kartan". Det är en klassiskt handtecknad film som talar klarspråk och bygger på ungdomars egna frågor.  Premiär på SvT den 17 januari 2011 klockan 22.30.

RFSU:s frågelåda på nätet

Fråga oss om sexuella gränsdragningar! I RFSU:s frågelåda hittar du frågor och svar om en mängd olika saker som rör sex och samlevnad. Det finns också möjlighet att ställa personliga frågor.

Bra sex med Color Of Love

Logotype

Bra sex! Colour of Love vill att sex ska bli så bra som möjligt. Hur gör du?  Om du har säkrare sex slipper du oroa dig efteråt och kan behålla den sköna känslan, även efter sexet!

 

Colour of Love är en säkrare sex-kampanj som drivs av RFSL, RFSU och RFSL Ungdom.

Hitta rätt