Hur hittar man g-punkten?

Publicerad 2012-06-08 | Uppdaterad 2012-06-13

Anna-Lena Näsström, barnmorska på RFSU-kliniken, svarar på en vanlig fråga från kvinnor.

Kommentera | 3 kommentarer
G-punkten. Bild på en kvinna som sitter på golvet och tittar på sitt underliv.

Läste i tidningen att man nu hittat bevis för att g-punkten finns. Jag har dock aldrig känt den på mig själv. Har alla en g-punkt? Jag tänkte i vart fall nu att jag lagom till min 40 års dag skulle försöka hitta min egen. Hur ska jag göra det på bästa sätt?

Anonym

Det område som kallas G-punkten sitter några centimeter in i slidan efter framväggen (alltså mot magen). Området är fullt av nervtrådar och svällkroppar och via slidans väggar kan man också nå klitoris inre delar.

G-punkten kan kännas lite skrovlig på ytan. Om du är upphetsad så svullnar hårdnar området, vilket gör det lättare att hitta.

Vissa tycker det är skönt att stimulera g-punkten, för andra är det skönare att smeka andra ställen istället. Anatomiskt är vi människor rätt lika varandra, men vad vi njuter av varierar desto mer.

När man stimulerar g-punktsområdet behövs ofta lite kraftigare stimulering än när man smeker andra ställen på könet. Du kan t ex trycka, massera eller dra med fingrarna längst slidans framvägg.

Det finns också särskilda g-punktsstavar som är anpassade för denna massage.

Hur kommer du åt g-punkten? Lämna gärna dina tips i kommentarsfältet.

Kommentarer

Visar alla 3.  Per sida 

Hur man hittar G-Punkten
G-Punkten kan du hitta av insidan av fittan, andra knogen upp mot taket av fittan å det ska kännas som taket av din mun.
Mvh Anton 14

Sagt av: Anton 2016-11-17 10:01:43

olivolja och dildos
hej jag är 13 snart 14 år jag undrar om det är farligt för tjejer att använda olivolja när man onanerar? Sedan så undrar jag varför det är åldersgräns på att köpa sexleksaker. Jag vill onanera ganska ofta men får inte rätta känslan. Så jag vill köpa en vibrerande sexleksak men är för liten. Vad ska jag göra?

Sagt av: desperat tjej 2015-01-09 01:42:50

Underbart
Vilken fantastisk present till sig själv :-)

Sagt av: Fia 2012-06-08 13:00:50

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha
Veckans fråga
 

Gillar du att stimulera g-punkten?

Hitta rätt