Varför har jag blivit våtare?

Publicerad 2012-02-10 | Uppdaterad 2012-06-19

Anna-Lena Näsström på RFSU-kliniken svarar på en vanlig fråga om lubrikation.

Kommentera | 0 kommentarer
Bild på kvinna i vatten

Nuförtiden blir jag mycket våtare än vad jag blev tidigare. Jag förstår inte varför? Är det något jag borde kolla upp? Jag har träffat en ny man och undrar också om det kan vara ett hinder för hans njutning.

Anonym frågeställare

Att bli våt (lubricera) innebär ju att man som kvinna är upphetsad och kåt. Det är olika för olika kvinnor hur mycket våthet som kommer och det kan också, precis som du beskriver, ändras över tid. En anledning till att du har blivit mer våt kan vara en lugnare inställning till sex och kanske annan partner. Det är förstås gissningar och kanske tycker du inte att det stämmer. Att du lubricerar mer är dock är det inget som du behöver kolla upp eller oroa dig för.

I och med att våthet betyder upphetsning och kåthet brukar de flesta partners tycka att det är bara trevligt. Det är ju ett tecken på att man är åtrådd och det är de flesta mycket nöjda med. Några beskriver att det är så mycket att det inte blir friktion och att det då skulle kännas mindre. Dock brukar det lösas om man till exempel ändrar ställning.

Foto: SXC

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha
Banner - veckans fråga
 

Har du blivit våtare med åren?

Banner - frågelådan
 
 

Hitta rätt