Politisk sexualupplysning för C

Publicerad 2013-07-06 | Uppdaterad 2014-06-09

På lördagen var det centerpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Riksdagsledamot Solveig Zander pratade med Kristina Ljungros om sexköpslagen och fick därefter lära sig om storleken på klitoris av Pelle Ullholm.

Kommentera | 0 kommentarer

Solveig inledde med att säga att det är dags att införa en nationell strategi för att få till lika vård över hela landet. Hon påpekade att det finns med i en av motionerna som ska behandlas på stämman i höst. Vad gäller Ungdomsmottagningarnas öppettider tror hon dock mer på en öppen dialog med SKL och landstingsföreträdare för att se till att förutsättningarna blir detsamma överallt och ingen stänger ner hela sommaren.

 

Kristina Ljungros undrade hur C ställer sig till sexköpslagen och Solveig sa att det fanns ett aktivt kvinnorförbund inom C som vill minska att kvinnor exponeras på olika sätt. 

–  Däremot är delar av partiet, liksom enskilda medlemmar av en annan åsikt, sa hon.

 

Solveig fick också frågan om surrogatmödraskap ska vara tillåtet och om detta i så fall ska vara kommersiellt.

– Surrogatmödraskap är en väldigt, väldigt viktig fråga att utreda. Men nej, det är inte bra att man ska kunna köpa barn så någon större ekonomisk ersättning ska inte utgå till den som bär barnet. 

 

Enligt Aftonbladets undersökning är Centerpartister de som oftast tänker på sex och skäms minst över sina sexuella fantasier. Solveig var inte pryd när det kom till sexualupplysningspasset med Pelle Ullholm och svarade rätt på flera av frågorna. Utan blygsel pekade hon ut sköna ställen på kroppen på en ritad figur på scenen.

 

Ta del av ett utdrag ur samtalet och få reda på vad Solveig tog med sig från sexualupplysningspasset:

 

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Almedalen 2013

Panelsamtal i Almedalen om preventivmedel

Dags för sexuell revolution 2.0?

Vad tycker de som vill bränna ”p-pillerkartan”? RFSU:s förbundsordförande Kristina Ljungros ledde ett rykande hett samtal om bra preventivmedel för alla.

Läs mer
 
 

Politisk sexupplysning för S

På fredagseftermiddagen var det socialdemokraternas tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Hannah Bergstedt, S, riksdagsledamot, pratade med Kristina Ljungros och Pelle Ullholm.

 

Politisk sexupplysning för FP

På fredagsförmiddagen var det folkpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Barbro Westerholm, fp, talesperson i sjukvårds- och äldrefrågor, pratade med Kristina Ljungros om äldre och sex.

 

Politisk sexupplysning för M

På onsdagen var det moderaternas tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Ulrika Karlsson, ordförande i riksdagens SRHR-grupp, pratade med Kristina Ljungros om SRHR.

 

Politisk sexupplysning för V

På torsdagen var det vänsterpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Hans Linde, gruppledare i V, pratade med Kristina Ljungros...

 

Politisk sexupplysning för MP

På tisdagen var det miljöpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Mp:s migrations- och rättspolitiska talesperson, Maria Ferm, pratade med Kristina Ljungros om familjepolitik och surrogatmödraskap.

 

Politisk sexupplysning för KD

Först ut i RFSU:s sexualupplysning med de politiska partierna var Kristdemokraterna. KD:s gruppledare Emma Henriksson pratade med Pelle Ullholm och Kristina Ljungros.

 

Politisk sexupplysning för C

På lördagen var det centerpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Riksdagsledamot Solveig Zander pratade med Kristina Ljungros om sexköpslagen och fick därefter lära sig om storleken på klitoris av Pelle Ullholm.

Ulrika Arlert, Pelle Ullholm och Lena Lennerhed i panelen
 

Från Ottar till sex i särskolan

Fredagen i Almedalen bjöd på en sexualhistorisk exposé, där publiken fick veta hur sexualundervisningen förändrats och hur den kan se ut i särskolan 2013.

Följ oss på Instagram


 

Kalendarium

    Hitta rätt