Politisk sexualupplysning för FP

Publicerad 2013-07-05 | Uppdaterad 2014-06-09

På fredagsförmiddagen var det folkpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Barbro Westerholm, fp, talesperson i sjukvårds- och äldrefrågor, pratade med Kristina Ljungros om äldre och sex och svarade därefter rätt på nästan alla frågor sexualupplysare Pelle Ullholm ställde.

Kommentera | 0 kommentarer

Kristina Ljungros ställde inledningsvis frågan varför det dröjer så länge innan ensamstående får assisterad befruktning.

– Det är kontroversiellt och många tycker inte att det är en prioriterad fråga. Det har jag motsatt åsikt om. Det är inte svårt att ändra lagen. Det borde inte ta tid, sa Barbro.

Barbro sa vidare att det är hälso- och sjukvården skyldighet att ställa upp för barnlösa. Hon vill ha en individuell bedömning av hur många ivf-försök som ges och menar att detta inte bör vara ett politiskt beslut. Dessutom vill hon att par som redan har barn ska få hjälp till syskonbehandling.

Kristina ställde också frågor om skolan och undrade om Barbro har något inflytande på Björklund.

– Han lyssnar, men det är inte alltid så lätt att förändra skolan. Att skriva, läsa, räkna och sköta sin egen hälsa, inklusive sin sexualitet, måste alla ha kunskap om när de lämnar skolan. Skolan i sin helhet är prioriterad, men det varierar ju väldigt mycket vilken sexualundervisning man ger. Det beklagar jag, sa Barbro.

Därefter kom samtalet in på äldre och sex. Barbro underströk att man inte måste ha samlag för att visa att man tycker om varandra. Att kramas och smekas kan vara fullt tillräckligt.

– Det finns många sköna ställen på kroppen. Det är förresten skottpengar på att tala om ”dom äldre”. Jag talar om årsrika människor. De är alla väldigt olika varandra, sa Barbro.

Lyssna på ett kort utdrag ur samtalet och hör vad Barbro tog med sig från den politiska sexualupplysningen:


Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Almedalen 2013

Panelsamtal i Almedalen om preventivmedel

Dags för sexuell revolution 2.0?

Vad tycker de som vill bränna ”p-pillerkartan”? RFSU:s förbundsordförande Kristina Ljungros ledde ett rykande hett samtal om bra preventivmedel för alla.

Läs mer
 
 

Politisk sexupplysning för S

På fredagseftermiddagen var det socialdemokraternas tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Hannah Bergstedt, S, riksdagsledamot, pratade med Kristina Ljungros och Pelle Ullholm.

 

Politisk sexupplysning för FP

På fredagsförmiddagen var det folkpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Barbro Westerholm, fp, talesperson i sjukvårds- och äldrefrågor, pratade med Kristina Ljungros om äldre och sex.

 

Politisk sexupplysning för M

På onsdagen var det moderaternas tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Ulrika Karlsson, ordförande i riksdagens SRHR-grupp, pratade med Kristina Ljungros om SRHR.

 

Politisk sexupplysning för V

På torsdagen var det vänsterpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Hans Linde, gruppledare i V, pratade med Kristina Ljungros...

 

Politisk sexupplysning för MP

På tisdagen var det miljöpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Mp:s migrations- och rättspolitiska talesperson, Maria Ferm, pratade med Kristina Ljungros om familjepolitik och surrogatmödraskap.

 

Politisk sexupplysning för KD

Först ut i RFSU:s sexualupplysning med de politiska partierna var Kristdemokraterna. KD:s gruppledare Emma Henriksson pratade med Pelle Ullholm och Kristina Ljungros.

 

Politisk sexupplysning för C

På lördagen var det centerpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Riksdagsledamot Solveig Zander pratade med Kristina Ljungros om sexköpslagen och fick därefter lära sig om storleken på klitoris av Pelle Ullholm.

Ulrika Arlert, Pelle Ullholm och Lena Lennerhed i panelen
 

Från Ottar till sex i särskolan

Fredagen i Almedalen bjöd på en sexualhistorisk exposé, där publiken fick veta hur sexualundervisningen förändrats och hur den kan se ut i särskolan 2013.

Följ oss på Instagram


 

Kalendarium

    Hitta rätt