Politisk sexualupplysning för KD

Publicerad 2013-07-01 | Uppdaterad 2014-06-09

Först ut i RFSU:s sexualupplysning med de politiska partierna var Kristdemokraterna. KD:s gruppledare Emma Henriksson välkomnades upp på talarscenen vid Hamnplatsen framför ett hundratal åhörare. Emma fick börja med att svara på Kristina Ljungros frågor om jämlik vård, familjepolitik och unga och preventionsarbete.

Kommentera | 0 kommentarer

Emma är KD:s talesperson i familjepolitiska frågor. Ett av partiets främsta fokusområden är familjepolitik där KD hyllar valfrihet och familjers rätt att själva utforma sin vardag. Kristina frågade Emma hur det kommer det sig att KD inte vill ge människor makten att själva bilda familj som de vill. Är det inte en motsägelse att KD är för valfrihet, men vill stoppa möjligheten för ensamstående att genomgå assisterad befruktning?
– KD utgår från barnets behov, vi tänker alltid på barnet som inte kan försvara sig och då särskilt på det ofödda barnet. Det är ingen rättighet att få barn, men det är ett barns rättighet att ha föräldrar, svarade Emma.

Vänstern och kristdemokraterna var de politiska partier som röstade mot en utredning av surrogatmödraskap. Nu när utredningen kommer bli av, kommer KD att vara öppen för utredningens innehåll, undrade Kristina?
– Det är inte etiskt försvarbart med surrogatmödraskap, risken för expolatering är för stor. Varje människa har ett syfte för sig själv, inte för någon annan. Vi vet redan att när man accepterar surrogatmödraskap flyttas gränserna fram för det som är ok. I England ser vi att fler barnlösa har börjat vända sig till Indien för att hitta surrogatmödrar efter det att det surrogatmödraskap tilläts.

Emma berättade att det blev en del fniss i fikarummet i samband med undersökningen om de partipolitiskas sexualvanor. Undersökningen visar att av alla partipolitiska så skattar Kristdemokraterna sitt sex bäst. De har också sex oftast. Emmas analys till varför det är så kan vara var att kristdemokrater ofta lever i långa och trygga relationer, vilket skapar bra förutsättningar för bra sex.
– Om ni visste hur bra vi har det, skulle alla bli kristdemokrater.

Efter frågestunden bjöd RFSU Emma på ett sexualupplysningspass. Lyssna här på Emma och vad hon fick med sig därifrån:

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Almedalen 2013

Panelsamtal i Almedalen om preventivmedel

Dags för sexuell revolution 2.0?

Vad tycker de som vill bränna ”p-pillerkartan”? RFSU:s förbundsordförande Kristina Ljungros ledde ett rykande hett samtal om bra preventivmedel för alla.

Läs mer
 
 

Politisk sexupplysning för S

På fredagseftermiddagen var det socialdemokraternas tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Hannah Bergstedt, S, riksdagsledamot, pratade med Kristina Ljungros och Pelle Ullholm.

 

Politisk sexupplysning för FP

På fredagsförmiddagen var det folkpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Barbro Westerholm, fp, talesperson i sjukvårds- och äldrefrågor, pratade med Kristina Ljungros om äldre och sex.

 

Politisk sexupplysning för M

På onsdagen var det moderaternas tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Ulrika Karlsson, ordförande i riksdagens SRHR-grupp, pratade med Kristina Ljungros om SRHR.

 

Politisk sexupplysning för V

På torsdagen var det vänsterpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Hans Linde, gruppledare i V, pratade med Kristina Ljungros...

 

Politisk sexupplysning för MP

På tisdagen var det miljöpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Mp:s migrations- och rättspolitiska talesperson, Maria Ferm, pratade med Kristina Ljungros om familjepolitik och surrogatmödraskap.

 

Politisk sexupplysning för KD

Först ut i RFSU:s sexualupplysning med de politiska partierna var Kristdemokraterna. KD:s gruppledare Emma Henriksson pratade med Pelle Ullholm och Kristina Ljungros.

 

Politisk sexupplysning för C

På lördagen var det centerpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Riksdagsledamot Solveig Zander pratade med Kristina Ljungros om sexköpslagen och fick därefter lära sig om storleken på klitoris av Pelle Ullholm.

Ulrika Arlert, Pelle Ullholm och Lena Lennerhed i panelen
 

Från Ottar till sex i särskolan

Fredagen i Almedalen bjöd på en sexualhistorisk exposé, där publiken fick veta hur sexualundervisningen förändrats och hur den kan se ut i särskolan 2013.

Följ oss på Instagram


 

Kalendarium

    Hitta rätt