Politisk sexualupplysning för M

Publicerad 2013-07-03 | Uppdaterad 2014-06-09

På onsdagen var det moderaternas tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Ulrika Karlsson, ordförande i riksdagens SRHR-grupp, pratade med Kristina Ljungros om SRHR och fick därefter lära sig mer om p-punkten av sexualupplysare Pelle Ullholm.

Kommentera | 0 kommentarer

Ulrika Karlsson inledde med att säga att hon är stolt över att Sveriges biståndsminister fått igenom att SRHR finns med i förhandlingarna kring de mål som ska ersätta millenniemålen.

– Jag hoppas också att SRHR kommer att vara en viktig del i den svenska biståndspolitiska plattformen. Att kunna bestämma över sin egen sexualitet och kropp är en grundläggande mänsklig rättighet, sa hon.


Kristina Ljungros påpekade att även om exempelvis polska kvinnor numera kan komma till Sverige och göra abort, så finns det ingen information om det här, t.ex på riksdagens hemsida.

– Det tar jag till mig. Informationen behöver bli bättre, sa Ulrika.


När frågan sedan kom in på ungdomsmottagningarnas öppettider sa Ulrika att det inte är acceptabelt att unga inte har tillgång till dessa under sommaren. Hon sade sig vilja ha en likvärdig vård över hela landet, men tillade sedan att detta är en fråga för landstingen.


Därefter berättade Pelle Ullholm att moderaterna, enligt en nygjord undersökning, är de som har minst koll på analsex. Mycket riktigt hade Ulrika också svårt att svara på frågan huruvida p-punkten fanns på både män och kvinnor. 

– Jag gick lära mig en hel del idag, sa Ulrika efteråt.


Lyssna på ett kort utdrag ur samtalet och vad Ulrika tog med sig från sexualupplysningen:

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Almedalen 2013

Panelsamtal i Almedalen om preventivmedel

Dags för sexuell revolution 2.0?

Vad tycker de som vill bränna ”p-pillerkartan”? RFSU:s förbundsordförande Kristina Ljungros ledde ett rykande hett samtal om bra preventivmedel för alla.

Läs mer
 
 

Politisk sexupplysning för S

På fredagseftermiddagen var det socialdemokraternas tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Hannah Bergstedt, S, riksdagsledamot, pratade med Kristina Ljungros och Pelle Ullholm.

 

Politisk sexupplysning för FP

På fredagsförmiddagen var det folkpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Barbro Westerholm, fp, talesperson i sjukvårds- och äldrefrågor, pratade med Kristina Ljungros om äldre och sex.

 

Politisk sexupplysning för M

På onsdagen var det moderaternas tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Ulrika Karlsson, ordförande i riksdagens SRHR-grupp, pratade med Kristina Ljungros om SRHR.

 

Politisk sexupplysning för V

På torsdagen var det vänsterpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Hans Linde, gruppledare i V, pratade med Kristina Ljungros...

 

Politisk sexupplysning för MP

På tisdagen var det miljöpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Mp:s migrations- och rättspolitiska talesperson, Maria Ferm, pratade med Kristina Ljungros om familjepolitik och surrogatmödraskap.

 

Politisk sexupplysning för KD

Först ut i RFSU:s sexualupplysning med de politiska partierna var Kristdemokraterna. KD:s gruppledare Emma Henriksson pratade med Pelle Ullholm och Kristina Ljungros.

 

Politisk sexupplysning för C

På lördagen var det centerpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Riksdagsledamot Solveig Zander pratade med Kristina Ljungros om sexköpslagen och fick därefter lära sig om storleken på klitoris av Pelle Ullholm.

Ulrika Arlert, Pelle Ullholm och Lena Lennerhed i panelen
 

Från Ottar till sex i särskolan

Fredagen i Almedalen bjöd på en sexualhistorisk exposé, där publiken fick veta hur sexualundervisningen förändrats och hur den kan se ut i särskolan 2013.

Följ oss på Instagram


 

Kalendarium

    Hitta rätt