Politisk sexualupplysning för S

Publicerad 2013-07-05 | Uppdaterad 2014-06-09

På fredagseftermiddagen var det socialdemokraternas tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Hannah Bergstedt, s, riksdagsledamot, pratade med Kristina Ljungros om lika förutsättningar för sexuell hälsa för alla och frågade därefter Pelle Ullholm om fontänorgasmer.

Kommentera | 0 kommentarer

Hannah inledde med att erkänna att det var jobben, jobben och åter jobben som riksdagsgruppen pratde om just nu.
– Stefan har inte riktigt fått ihop jobbpolitiken och sexpolitiken än. Men vi ska nog få honom att prata sexualpolitik också. Jag tycker att det är för tyst. Det finns ett stort ansvar att lyfta sexualpolitiken som en hälsofråga. Det handlar om hur folk mår, sa hon.

Hannah sa vidare att sexualundervisningen i skolan behöver förstärkas och att lärarna behöver ha större och bredare kompetens än idag.
– Hur man mår sexuellt handlar om kunskap om våra egna kroppar och vår egen lust, sa hon.

Kristina undrade över Hannahs inställning till äldre och sex.
– Det är nog det sista tabuet. Det förutsätts att man ska lägga ner när man blir äldre. Det tänker förhoppningsvis aldrig jag göra. Det behöver ju inte handla om att ha sex med någon annan, utan om möjligheten att ha bra sex med sig själv hela livet, sa hon.

Hannah visade sig besitta goda sexualkunskaper och svarade rätt både på frågan om klitoris storlek och om var p-punkten sitter. Däremot hade hon med sig en egen fråga till Pelle:
– Vad är egentligen en fontänorgasm och hur får man en sådan?
Efter Pelles svar konstaterade hon att det bara är till att gå hem och öva.

Lyssna på ett kort utdrag ur samtalet och vad Hannah tog med sig från den politiska sexualupplysningen:

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Almedalen 2013

Panelsamtal i Almedalen om preventivmedel

Dags för sexuell revolution 2.0?

Vad tycker de som vill bränna ”p-pillerkartan”? RFSU:s förbundsordförande Kristina Ljungros ledde ett rykande hett samtal om bra preventivmedel för alla.

Läs mer
 
 

Politisk sexupplysning för S

På fredagseftermiddagen var det socialdemokraternas tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Hannah Bergstedt, S, riksdagsledamot, pratade med Kristina Ljungros och Pelle Ullholm.

 

Politisk sexupplysning för FP

På fredagsförmiddagen var det folkpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Barbro Westerholm, fp, talesperson i sjukvårds- och äldrefrågor, pratade med Kristina Ljungros om äldre och sex.

 

Politisk sexupplysning för M

På onsdagen var det moderaternas tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Ulrika Karlsson, ordförande i riksdagens SRHR-grupp, pratade med Kristina Ljungros om SRHR.

 

Politisk sexupplysning för V

På torsdagen var det vänsterpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Hans Linde, gruppledare i V, pratade med Kristina Ljungros...

 

Politisk sexupplysning för MP

På tisdagen var det miljöpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Mp:s migrations- och rättspolitiska talesperson, Maria Ferm, pratade med Kristina Ljungros om familjepolitik och surrogatmödraskap.

 

Politisk sexupplysning för KD

Först ut i RFSU:s sexualupplysning med de politiska partierna var Kristdemokraterna. KD:s gruppledare Emma Henriksson pratade med Pelle Ullholm och Kristina Ljungros.

 

Politisk sexupplysning för C

På lördagen var det centerpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Riksdagsledamot Solveig Zander pratade med Kristina Ljungros om sexköpslagen och fick därefter lära sig om storleken på klitoris av Pelle Ullholm.

Ulrika Arlert, Pelle Ullholm och Lena Lennerhed i panelen
 

Från Ottar till sex i särskolan

Fredagen i Almedalen bjöd på en sexualhistorisk exposé, där publiken fick veta hur sexualundervisningen förändrats och hur den kan se ut i särskolan 2013.

Följ oss på Instagram


 

Kalendarium

    Hitta rätt