Politisk sexualupplysning för MP

Publicerad 2013-07-02 | Uppdaterad 2014-06-09

På tisdagen var det miljöpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. MP:s migrations- och rättspolitiska talesperson, Maria Ferm, pratade med Kristina Ljungros om familjepolitik och surrogatmödraskap och fick därefter lära sig mer om slemhinnor av sexualupplysare Pelle Ullholm.

Kommentera | 0 kommentarer

Maria fick inledningsvis frågan om hur miljöpariet ser på familjepolitiken och hon svarade att det är viktigt att det finns flera olika sätt att bilda familj på. Partiet är öppet för möjligheten att ha fler vårdnadshavare än två och är också för ett altruistiskt surrogatmödraskap. 
– Vi vill också att ensamstående ska kunna få insemination och att det finns nationella riktlinjer kring detta så att det blir samma förutsättningar i hela landet, sa Maria. 

Kristina påminde om miljöpartiets paroll "All kärlek är bra kärlek", och påpekade att sexualitet nämns färre gånger i det nuvarande partiprogrammet än det gamla. Dessutom är det fokus på problematiska sidor och inte på lust.
– Du har en poäng här, medgav Maria. Men som politiker vill man hitta lösningar och då blir det lätt problemfokuserat. 

Efter samtalet tog sexualupplysare Pelle Ullholm över för att testa Marias kunskapsnivå. Hon svarade rätt på flera av frågorna och kunde även ringa in slemhinnorna på en ritad figur på scenen, en övning hämtad från Colour of Love-kampanjen för att förespråka säkrare sex. 

Lyssna på ett utdrag ur samtalet och vad Maria tog med sig från dagens sexualupplysning:

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Almedalen 2013

Panelsamtal i Almedalen om preventivmedel

Dags för sexuell revolution 2.0?

Vad tycker de som vill bränna ”p-pillerkartan”? RFSU:s förbundsordförande Kristina Ljungros ledde ett rykande hett samtal om bra preventivmedel för alla.

Läs mer
 
 

Politisk sexupplysning för S

På fredagseftermiddagen var det socialdemokraternas tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Hannah Bergstedt, S, riksdagsledamot, pratade med Kristina Ljungros och Pelle Ullholm.

 

Politisk sexupplysning för FP

På fredagsförmiddagen var det folkpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Barbro Westerholm, fp, talesperson i sjukvårds- och äldrefrågor, pratade med Kristina Ljungros om äldre och sex.

 

Politisk sexupplysning för M

På onsdagen var det moderaternas tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Ulrika Karlsson, ordförande i riksdagens SRHR-grupp, pratade med Kristina Ljungros om SRHR.

 

Politisk sexupplysning för V

På torsdagen var det vänsterpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Hans Linde, gruppledare i V, pratade med Kristina Ljungros...

 

Politisk sexupplysning för MP

På tisdagen var det miljöpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Mp:s migrations- och rättspolitiska talesperson, Maria Ferm, pratade med Kristina Ljungros om familjepolitik och surrogatmödraskap.

 

Politisk sexupplysning för KD

Först ut i RFSU:s sexualupplysning med de politiska partierna var Kristdemokraterna. KD:s gruppledare Emma Henriksson pratade med Pelle Ullholm och Kristina Ljungros.

 

Politisk sexupplysning för C

På lördagen var det centerpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Riksdagsledamot Solveig Zander pratade med Kristina Ljungros om sexköpslagen och fick därefter lära sig om storleken på klitoris av Pelle Ullholm.

Ulrika Arlert, Pelle Ullholm och Lena Lennerhed i panelen
 

Från Ottar till sex i särskolan

Fredagen i Almedalen bjöd på en sexualhistorisk exposé, där publiken fick veta hur sexualundervisningen förändrats och hur den kan se ut i särskolan 2013.

Följ oss på Instagram


 

Kalendarium

    Hitta rätt