Politisk sexualupplysning för V

Publicerad 2013-07-04 | Uppdaterad 2014-06-09

På torsdagen var det vänsterpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Hans Linde, gruppledare i V, pratade med Kristina Ljungros om hbtq-personers rättigheter och fick därefter lära sig mer om klitoris av sexualupplysare Pelle Ullholm.

Kommentera | 0 kommentarer

Torsdagens regnväder gjorde att samtalet med Hans Linde flyttades till RFSU:s tält. Här inledde Kristina Ljungros med att ta upp frågan om hbtq-personers situation, något som ligger Hans varmt om hjärtat.
– Skolan behöver bli bättre att undervisa kring hbtq-frågor. Idag är det för låga krav på lärarna när det kommer till detta. Vi behöver också jobba med svenska idrottsföreningar för att minska fördomar och sexism, sa han.

Hans är kritisk till att den borgerliga regeringen pratar om att det är viktigt med SRHR, men trots det inte har avsatt mer pengar. Tio procent av biståndet bör gå till SRHR, menar V, ett krav RFSU ställer sig bakom.
– SRHR måste vara det centrala i biståndsplitiken. Ett av de största hinderna för minskad fattigdom är mödradödligheten, sa Hans.

Kristina frågade hur det kommer sig att v är emot surrogatmödraskap och inte ens ville ha en utredning i frågan.
– Det är nästan alltid lätt att vara vänsterpartist, men i den här frågan reserverade jag mig och valde jag att kvitta ut mig när der var omröstning, sa Hans.

Lyssna på ett kort utdrag ur samtalet och vad Hans tog med sig från sexualupplysningen med Pelle Ullholm:

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Almedalen 2013

Panelsamtal i Almedalen om preventivmedel

Dags för sexuell revolution 2.0?

Vad tycker de som vill bränna ”p-pillerkartan”? RFSU:s förbundsordförande Kristina Ljungros ledde ett rykande hett samtal om bra preventivmedel för alla.

Läs mer
 
 

Politisk sexupplysning för S

På fredagseftermiddagen var det socialdemokraternas tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Hannah Bergstedt, S, riksdagsledamot, pratade med Kristina Ljungros och Pelle Ullholm.

 

Politisk sexupplysning för FP

På fredagsförmiddagen var det folkpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Barbro Westerholm, fp, talesperson i sjukvårds- och äldrefrågor, pratade med Kristina Ljungros om äldre och sex.

 

Politisk sexupplysning för M

På onsdagen var det moderaternas tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Ulrika Karlsson, ordförande i riksdagens SRHR-grupp, pratade med Kristina Ljungros om SRHR.

 

Politisk sexupplysning för V

På torsdagen var det vänsterpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Hans Linde, gruppledare i V, pratade med Kristina Ljungros...

 

Politisk sexupplysning för MP

På tisdagen var det miljöpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Mp:s migrations- och rättspolitiska talesperson, Maria Ferm, pratade med Kristina Ljungros om familjepolitik och surrogatmödraskap.

 

Politisk sexupplysning för KD

Först ut i RFSU:s sexualupplysning med de politiska partierna var Kristdemokraterna. KD:s gruppledare Emma Henriksson pratade med Pelle Ullholm och Kristina Ljungros.

 

Politisk sexupplysning för C

På lördagen var det centerpartiets tur att delta i RFSU:s politiska sexualupplysning. Riksdagsledamot Solveig Zander pratade med Kristina Ljungros om sexköpslagen och fick därefter lära sig om storleken på klitoris av Pelle Ullholm.

Ulrika Arlert, Pelle Ullholm och Lena Lennerhed i panelen
 

Från Ottar till sex i särskolan

Fredagen i Almedalen bjöd på en sexualhistorisk exposé, där publiken fick veta hur sexualundervisningen förändrats och hur den kan se ut i särskolan 2013.

Följ oss på Instagram


 

Kalendarium

    Hitta rätt