Miljöpartiets sexbetyg

Publicerad 2014-07-02 | Uppdaterad 2014-07-03

Varje dag under Almedalsveckan 2014 examinerar RFSU de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. Redan förra sommaren inledde RFSU en satsning med politisk sexualupplysning för partierna i Almedalen. Nu är det dags för examen. Under onsdagen var det Miljöpartiets tur. Läs RFSU:s utlåtande här!

Kommentera | 1 kommentar
Bild på vår jurist Marielle Nakunzi som håller upp betyget B-

Miljöpartiet har under det gångna året påvisat goda historiska och nutida kunskaper avseende hbtq-personers rättigheter genom att på ett konsekvent sätt lyfta dessa perspektiv. Detta gäller inte minst hbtq-personers rätt till asyl.

När det gäller frågor om jämlik vård borde Miljöpartiet under studieåret haft större möjligheter att uppvisa en mer konsistent kunskapslinje vad gäller rätt till god förlossningsvård i hela landet. Här anser RFSU att Miljöpartiet har stor utvecklingspotential i det kunskapsbaserade förhållningssättet.

Vid betygssättningen har det varit viktigt att Miljöpartiet visat intresse att förbättra sina kunskaper genom samverkan med RFSU såväl nationellt som lokalt.

När det gäller partiledartalet lyfter miljöpartiet en mycket viktig fråga nämligen den ojämlika tillgången till vård för hbtq personer, en fråga som allt för sällan belyses. Även frågor om sexualbrott nämndes.

Sammantaget får Miljöpartiet betyget B-

Kommentarer

Visar alla 1.  Per sida 

SD?
Vad fick SD? Har ni glömt lägga upp det? Jag hittar bara KD, S och MP.

Sagt av: Kim 2014-07-03 12:32:43

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Almedalen 2014

Bild från förra årets politiska sexualupplysning då bland annat Maria Ferm (MP) grillades

Vilket parti får högst betyg?

Nu har vi skickat brev till partiledarna för att berätta att deras sexualpolitiska examen närmar sig. Vilka har gjort sin läxa och tagit till sig av förra sommarens politiska sexualupplysning? Betygen kommer under almedalsveckan.

Läs mer
 
 

Centerns sexbetyg

Varje dag under Almedalsveckan 2014 examinerar RFSU de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. På söndagen var det centerpartiets tur. Läs...

 

Folkpartiets sexbetyg

Varje dag under Almedalsveckan 2014 examinerar RFSU de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. På lördgen var det folkpartiets tur. Läs...

 

Moderaternas sexbetyg

Varje dag under Almedalsveckan 2014 examinerar RFSU de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. På torsdagen var det moderaternas tur. Läs RFSU:s utlåtande här!

RFSU sätter betyg på KD.
 

Kristdemokraternas sexbetyg

Varje dag under Almedalsveckan 2014 eximinerar RFSU de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. På måndagen var det KD:s tur. Läs RFSU:s utlåtande här!

Bild på vår jurist Marielle Nakunzi som håller upp betyget B-
 

Miljöpartiets sexbetyg

Varje dag under Almedalsveckan 2014 examinerar RFSU de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. På onsdagen var det miljöpartiets tur. Läs RFSU:s utlåtande här!

 

Socialdemokraternas sexbetyg

Varje dag under Almedalsveckan 2014 kommer RFSU att examinera de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. Först ut att examineras är socialdemokraterna. Läs RFSU:s utlåtande här!

 

Vänsterpartiets sexbetyg

Varje dag under Almedalsveckan 2014 examinerar RFSU de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. På fredagen var det vänsterpartiets tur. Läs...

 

Vad väljer du?

Uppladdningen inför almedalsveckan har börjat i sociala medier. Gör ditt kondomval du med!

Illustration av två personer som ligger bredvid varandra
 

Våra valkrav

Ofrivillig barnlöshet, ungdomsmottagningar, bistånd och preventivmedel. För RFSU är sex en fråga om politik, folkhälsa och välfärd. Här hittar du våra valkrav under supervalåret 2014.

 

Snabbis i RFSU-tältet

Under måndagseftermiddagen genomfördes första omgången i Snabbisspelturnéringen mellan de politiska ungdomsförbunden. Grön Ungdom tog hem segern.

Besök vårt tält på kajen

I tältet möter du RFSU:s sexualupplysare och får information om vår verksamhet.

 

Kl 13-14 har vi spelturnering i vårt nya spel Snabbis. Kom och titta på när de politiska ungdomsförbunden

utmanar varandra eller testa spelet själv.

 

Kl 11-12 träffar du våra politiska sexualupplysare, vår internationella avdelning, vår förbundsordföranden m fl.

 

Öppettider

Söndag 29/6 12:00 - 18:00

Måndag 30/6 10:00 - 18:00

Tisdag 1/7 10:00 - 18:00

Onsdag 2/7 10:00 - 18:00

Torsdag 3/7 10:00 - 18:00

Fredag 5/7 10:00 - 15:00

 

Plats

Skeppsbron, H116

 

Kalendarium

    Hitta rätt