Socialdemokraternas sexbetyg

Publicerad 2014-06-29 | Uppdaterad 2014-07-03

Varje dag under Almedalsveckan 2014 kommer RFSU att examinera de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. Redan förra sommaren inledde RFSU en satsning med politisk sexualupplysning för de politiska partierna i Almedalen. Nu är det dags för examen. Först ut att examineras är socialdemokraterna. Läs RFSU:s utlåtande här!

Kommentera | 0 kommentarer

Socialdemokraterna har under det gångna året delvis visat intresse för ämnet och påvisat vissa kunskaper genom att lyfta sexualpolitiska frågor på ett både intresseväckande och inspirerande sätt. Genom såväl historiska som nutida referenser har eleven lyft frågan om sexualbrott som mer komplex än vad som ryms inom ramen för en till synes enkel lagändring. Detta premieras särskilt i slutbetyget.

Viktigt vid betygsättningen har också varit att partiet lokalt visat sig kunna förstå och lösa sexualpolitiska utmaningar på ett konstruktivt sätt.

Samtidigt har Socialdemokraterna som Sveriges största parti inte visat tillräcklig ambition vad gäller att se sexualpolitik som en viktig del av folkhälsan. Socialdemokraterna har stora möjligheter att förstärka sin kompetens på området genom att finna helhetslösningar och aktivt ta egna initiativ. RFSU föreslår att Socialdemokraterna tar del av den läxhjälp som kan erbjudas under veckan och resten av året i RFSU:s regi.

Under det nationella provet lyfte Socialdemokraterna Stefan Löfven såväl normkritiska perspektiv på familjen, som vikten av en dräglig arbetsmiljö för barnmorskorna och deras betydelse för folkhälsan vilket totalt sett höjer betyget för partiet. Det slutgiltiga betyget är ett starkt C.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Almedalen 2014

Bild från förra årets politiska sexualupplysning då bland annat Maria Ferm (MP) grillades

Vilket parti får högst betyg?

Nu har vi skickat brev till partiledarna för att berätta att deras sexualpolitiska examen närmar sig. Vilka har gjort sin läxa och tagit till sig av förra sommarens politiska sexualupplysning? Betygen kommer under almedalsveckan.

Läs mer
 
 

Centerns sexbetyg

Varje dag under Almedalsveckan 2014 examinerar RFSU de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. På söndagen var det centerpartiets tur. Läs...

 

Folkpartiets sexbetyg

Varje dag under Almedalsveckan 2014 examinerar RFSU de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. På lördgen var det folkpartiets tur. Läs...

 

Moderaternas sexbetyg

Varje dag under Almedalsveckan 2014 examinerar RFSU de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. På torsdagen var det moderaternas tur. Läs RFSU:s utlåtande här!

RFSU sätter betyg på KD.
 

Kristdemokraternas sexbetyg

Varje dag under Almedalsveckan 2014 eximinerar RFSU de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. På måndagen var det KD:s tur. Läs RFSU:s utlåtande här!

Bild på vår jurist Marielle Nakunzi som håller upp betyget B-
 

Miljöpartiets sexbetyg

Varje dag under Almedalsveckan 2014 examinerar RFSU de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. På onsdagen var det miljöpartiets tur. Läs RFSU:s utlåtande här!

 

Socialdemokraternas sexbetyg

Varje dag under Almedalsveckan 2014 kommer RFSU att examinera de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. Först ut att examineras är socialdemokraterna. Läs RFSU:s utlåtande här!

 

Vänsterpartiets sexbetyg

Varje dag under Almedalsveckan 2014 examinerar RFSU de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. På fredagen var det vänsterpartiets tur. Läs...

 

Vad väljer du?

Uppladdningen inför almedalsveckan har börjat i sociala medier. Gör ditt kondomval du med!

Illustration av två personer som ligger bredvid varandra
 

Våra valkrav

Ofrivillig barnlöshet, ungdomsmottagningar, bistånd och preventivmedel. För RFSU är sex en fråga om politik, folkhälsa och välfärd. Här hittar du våra valkrav under supervalåret 2014.

 

Snabbis i RFSU-tältet

Under måndagseftermiddagen genomfördes första omgången i Snabbisspelturnéringen mellan de politiska ungdomsförbunden. Grön Ungdom tog hem segern.

Besök vårt tält på kajen

I tältet möter du RFSU:s sexualupplysare och får information om vår verksamhet.

 

Kl 13-14 har vi spelturnering i vårt nya spel Snabbis. Kom och titta på när de politiska ungdomsförbunden

utmanar varandra eller testa spelet själv.

 

Kl 11-12 träffar du våra politiska sexualupplysare, vår internationella avdelning, vår förbundsordföranden m fl.

 

Öppettider

Söndag 29/6 12:00 - 18:00

Måndag 30/6 10:00 - 18:00

Tisdag 1/7 10:00 - 18:00

Onsdag 2/7 10:00 - 18:00

Torsdag 3/7 10:00 - 18:00

Fredag 5/7 10:00 - 15:00

 

Plats

Skeppsbron, H116

 

Kalendarium

    Hitta rätt