Vänsterpartiets sexbetyg

Publicerad 2014-07-04 | Uppdaterad 2014-07-07

Varje dag under Almedalsveckan 2014 examinerar RFSU de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. På fredagen var det vänsterpartiets tur. Läs RFSU:s utlåtande här!

Kommentera | 1 kommentar

Vänsterpartiet har under året varit den student som varit allra bäst på att använda RFSU:s läxhjälp. Att partiet valt att bjuda in RFSU för att hålla politisk sexualundervisning för hela riksdagsgruppen visar att man tar frågor om sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter på allvar. Dessutom har partiledaren och flera partirepresentanter besökt RFSU under året. Vänsterpartiet har också varit aktiva i internationella frågor där man föreslagit att 10 procent av biståndet ska avsättas till SRHR.

När det gäller frågor avseende normkritisk familjepolitik borde Vänsterpartiet varit mer aktiva i debatten. Trots att Vänsterpartiet varit en aktiv elev under året, så saknas fortfarande ambitionen att ta ett helhetsgrepp kring sexuell och reproduktiv hälsa vilket skulle ha krävts för att uppnå ett högre slutbetyg.

RFSU föreslår att Vänsterpartiet förbättrar sina kunskaper kring lustperspektivet gällande sex och sexualitet och låter det genomsyra sexualpolitiken. Förväntningarna är alltid högst på de bästa eleverna och RFSU:s examensbetyg kommer förhoppningsvis öka den politiska viljan till bättre sexualpolitik lokalt, nationellt och globalt.

Jonas Sjöstedt är hitills den enda partiledaren som under sitt tal i Almedalen lyft allas rätt till sin sexualitet. Vid en samlad bedömning landar Vänsterpartiets sexualpolitiska slutbetyg på B-.

Kommentarer

Visar alla 1.  Per sida 

Heja Vänsterpartiet!
Alla som älskar borde rösta med hjärnan OCH hjärtat... Rösta på V! Rösta inte efter vad plånboken och konsumenthjärnan vill.. Rösta vad som är bäst för oss alla i längden! Ohållbar konsumtion är just det.. Ohållbar.

Sagt av: Arthur Saile (V) 2014-08-06 11:15:17

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Almedalen 2014

Bild från förra årets politiska sexualupplysning då bland annat Maria Ferm (MP) grillades

Vilket parti får högst betyg?

Nu har vi skickat brev till partiledarna för att berätta att deras sexualpolitiska examen närmar sig. Vilka har gjort sin läxa och tagit till sig av förra sommarens politiska sexualupplysning? Betygen kommer under almedalsveckan.

Läs mer
 
 

Centerns sexbetyg

Varje dag under Almedalsveckan 2014 examinerar RFSU de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. På söndagen var det centerpartiets tur. Läs...

 

Folkpartiets sexbetyg

Varje dag under Almedalsveckan 2014 examinerar RFSU de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. På lördgen var det folkpartiets tur. Läs...

 

Moderaternas sexbetyg

Varje dag under Almedalsveckan 2014 examinerar RFSU de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. På torsdagen var det moderaternas tur. Läs RFSU:s utlåtande här!

RFSU sätter betyg på KD.
 

Kristdemokraternas sexbetyg

Varje dag under Almedalsveckan 2014 eximinerar RFSU de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. På måndagen var det KD:s tur. Läs RFSU:s utlåtande här!

Bild på vår jurist Marielle Nakunzi som håller upp betyget B-
 

Miljöpartiets sexbetyg

Varje dag under Almedalsveckan 2014 examinerar RFSU de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. På onsdagen var det miljöpartiets tur. Läs RFSU:s utlåtande här!

 

Socialdemokraternas sexbetyg

Varje dag under Almedalsveckan 2014 kommer RFSU att examinera de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. Först ut att examineras är socialdemokraterna. Läs RFSU:s utlåtande här!

 

Vänsterpartiets sexbetyg

Varje dag under Almedalsveckan 2014 examinerar RFSU de politiska partierna i det sexualpolitiska ämnet. På fredagen var det vänsterpartiets tur. Läs...

 

Vad väljer du?

Uppladdningen inför almedalsveckan har börjat i sociala medier. Gör ditt kondomval du med!

Illustration av två personer som ligger bredvid varandra
 

Våra valkrav

Ofrivillig barnlöshet, ungdomsmottagningar, bistånd och preventivmedel. För RFSU är sex en fråga om politik, folkhälsa och välfärd. Här hittar du våra valkrav under supervalåret 2014.

 

Snabbis i RFSU-tältet

Under måndagseftermiddagen genomfördes första omgången i Snabbisspelturnéringen mellan de politiska ungdomsförbunden. Grön Ungdom tog hem segern.

Besök vårt tält på kajen

I tältet möter du RFSU:s sexualupplysare och får information om vår verksamhet.

 

Kl 13-14 har vi spelturnering i vårt nya spel Snabbis. Kom och titta på när de politiska ungdomsförbunden

utmanar varandra eller testa spelet själv.

 

Kl 11-12 träffar du våra politiska sexualupplysare, vår internationella avdelning, vår förbundsordföranden m fl.

 

Öppettider

Söndag 29/6 12:00 - 18:00

Måndag 30/6 10:00 - 18:00

Tisdag 1/7 10:00 - 18:00

Onsdag 2/7 10:00 - 18:00

Torsdag 3/7 10:00 - 18:00

Fredag 5/7 10:00 - 15:00

 

Plats

Skeppsbron, H116

 

Kalendarium

    Hitta rätt