"Jag äcklades av min kropp och hade grav ångest" 2005

Publicerad 2014-12-15 | Uppdaterad 2014-12-15

Kommentera | 0 kommentarer

Blev gravid efter ett one night stand, kondomen gick sönder och jag tog dagen efter-piller som inte hade någon verkan. Förstod att jag var gravid efter typ tre dagar.

Gick till ungdomsmottagningen som inte trodde på mig, de menade att man inte kan se ifall man är gravid så tidigt, men stickan visade ett svagt svagt plus. Efter den dagen visste jag direkt att jag ville göra abort. Jag var 19 och inte alls sugen på att ha barn.

Jag hade grav ångest ända fram tills abortdagen. Varje dag blev värre och värre, det enda jag kunde tänka på var att det fanns någon slags parasit inne i mig som jag till varje pris ville bli av med. Jag äcklades av min kropp som visade graviditetstecken direkt. Mina bröst ömmade och jag mådde illa.

Barnmorskan på ungdomsmottagningen sa att jag inte fick göra abort utan att träffa en kurator ett par gånger. Jag sa att jag var säker men fick snällt gå ändå. Efter några sessioner fick jag tid på en privat mottagning. Jag var i vecka fem och aborten gick supersmidigt. Fick svälja två tabletter några dagar före besöket och på plats fick jag två tabletter vaginalt, sen hängde jag med två kompisar på ett rum ett par timmar. Mådde lite illa och blödde massor, men jag var SÅ LYCKLIG. Äntligen skulle jag slippa ångesten!! Gick ut och käkade middag med mina kompisar och kände att jag ville fira min frihet. Det var det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv.

Killen visste ingenting. Vi hade aldrig bytt telefonnummer och jag kände inte att jag brydde mig ifall han visste eller inte. Några månader senare var jag ute och dansade med några kompisar och han är där. Min bästa kompis ser honom, går fram med väldigt raska steg och trycker upp honom mot väggen och berättar vad som har hänt. Hans reaktion på det hela var att han ville ge mig pengar. Nej tack sa jag och sen dansade jag vidare.

Jag har aldrig sett tillbaks och ångrat mig. Jag är så tacksam och lycklig över Sveriges abortlagstiftning och förstår inte hur någon vill ändra på den. Det är min kropp och jag bestämmer över den!!!!

Hade lagstiftningen sett annorlunda ut i Sverige vet jag inte vad jag hade gjort. Förmodligen något olagligt. Jag kan inte ens föreställa mig vad jag hade gjort utan dels möjligheten till abort, men också ungdomsmottagningen. Att få komma dit gratis och få den hjälp (trots några smärre hinder på vägen) jag behövde var guld värt. Är tacksam än idag.

K

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Berättelserna bakom abortstatistiken

Alla berättelser

 

Hitta rätt