"Jag kände mig inte redo för ett barn till" 2013

Publicerad 2014-12-15 | Uppdaterad 2014-12-15

Kommentera | 0 kommentarer

Mitt barn var drygt ett år när jag blev gravid igen. Spädbarnstiden hade varit mycket ensam och jobbig, nu hade hen just börjat förskolan och livet började fungera. Jag kände mig inte redo för ett barn till.

”Spädbarnstiden hade varit mycket ensam och jobbig”

Beslutet var självklart. Ångesten jag kände när jag blev gravid släppte genast och livet började fungera. Men på väg till mottagningen för att ta det piller som skulle sätta igång processen drabbades jag ändå av tvekan - jag vill ju egentligen ha fler barn. Jag fick prata igenom det hela med en sköterska, och efter en halvtimme svalde jag pillret och kände mig nöjd med det.

Själva aborten gick lätt. Jag var på mottagningen, i ett eget bås, låg på en brits och läste en bok. Jag hade inte ont. Min sambo tittade förbi på sin lunchrast och ringde regelbundet för att kolla läget. Jag kom in vid 9-tiden och åkte därifrån vid 15.30, raka vägen till förskolan för att hämta upp min unge.

Nu, ett drygt år senare är jag gravid igen, och nu vill jag ge mitt barn ett litet syskon. Jag har tänkt tanken att jag redan hade kunnat vara tvåbarnsmamma, men har aldrig känt mig ledsen över mitt beslut. Inte heller inför tanken att "om jag inte kan bli gravid igen" - och mitt barn då skulle förbli ensambarn. Det var fel tid. Det hade inte varit bra för någon.

T

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Berättelserna bakom abortstatistiken

Alla berättelser

 

Hitta rätt