"Jag skämdes och var rädd för att bli dömd" 2009

Publicerad 2014-12-15 | Uppdaterad 2014-12-15

Kommentera | 0 kommentarer

Jag hade länge haft problem med utebliven ägglossning och mens, trodde därför att mina chanser/risker att bli gravid var lika med noll. Hade oskyddat samlag med min pojkvän. Gjorde ett graviditetstest spontant en tid efteråt. Chocken var total.

”Idag är jag gravid och lycklig över att kunna sätta ett önskat barn till världen.”

Hade i samband med detta en tid hos gynekolog av annan orsak. Hon hjälpte mig vidare i vårdkedjan. Jag kände skam över att ha "slarvat" och testat gränserna fullt medveten om konsekvenserna. Jag var ju den "duktiga" flickan. Jag visste ju att jag ville göra abort.

Det var inget snack om saken. Men det var jobbigt ändå.

Jag skämdes och var rädd för att bli dömd för mitt beslut. Det var jobbigt att ringa runt till olika abortmottagningar för att få en snabb tid. Jag ville göra aborten så fort som möjligt. Men det var svårt att få en tid och bemötandet i telefonen var inte alltid så trevligt. Till slut fick jag en tid, jag berättade för väldigt få. Min pojkvän var med.

Det gick bra och barnmorskan var fantastisk. Kände bra med stöd runtomkring mig, min egen föreställning om skam och skuld existerade bara i mitt eget huvud. Senare tog det slut med killen och jag har senare jobbat med aborter i mitt arbete som sjuksköterska. Det har jag sett som en otrolig förmån och glad över att få ta del av. Kvinnorna är alltid väldigt tacksamma.

Jag har känt mig lättad efter min egen abort. Problemet var löst. Det nya problemet var att hitta ett fungerande preventivmedel, upplever mkt negativa biverkningar av hormonella preventivmedel. Idag är jag gravid och lycklig över att kunna sätta ett önskat barn till världen. Jag står trygg i min övertygelse om rätten till abort, både utifrån personliga erfarenheter och yrkesmässiga erfarenheter.

Angelica

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Berättelserna bakom abortstatistiken

Alla berättelser

 

Hitta rätt