"Jag var för ung, singel och studerande" 2013

Publicerad 2014-12-15 | Uppdaterad 2014-12-15

Kommentera | 0 kommentarer

Det var precis efter nyår då jag och min dåvarande pojkvän bröt upp som jag fick reda på att jag var gravid. Ensam i min lägenhet tog jag det där testet och när pluset dök upp kände jag en enorm panik och sorg.

Jag var för ung, precis nybliven singel och inte minst studerande vilket gjorde att jag inte tillät mig tänka på några andra alternativ utöver abort. Fick efter ett snabbt telefonsamtal komma till en kvinnoklinik där det konstaterades att jag var i v.7 + 5 vilket gjorde att jag fick vara snabb med att bestämma mig för att göra en medicinsk abort.

Så dagen innan min födelsedag tog jag den första tabletten på sjukhuset och fick sedan åka hem till min mamma för att på min födelsedag ta de återstående. Mitt ex sms:ade på min 21-årsdag och skrev kort "Hur har det gått?" och det var väl då jag förstod hur absurd hela situationen var.

”Jag kan än idag känna en ilska över folk som inte förstår vad man gått igenom”

Jag ville bara fira min dag ovetandes om att jag hade framkallat ett missfall själv och blev så arg över att han hade mage att fråga hur det hade gått. Den smärtan jag fick genomlida i samband med aborten önskar jag inte någon, och jag kan än idag känna en ilska över folk som inte förstår vad man gått igenom.

Ångrar inte mitt val, men ibland kan jag inte låta bli att tänka på MITT ofödda barn som aldrig fick en chans i världen för att jag la mitt liv före. Åh. Dessa tankar virrvarr fortfarande i mitt huvud och det är mindre än 2 år sedan det hände.

Anna

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Berättelserna bakom abortstatistiken

Alla berättelser

 

Hitta rätt

Anna

Artal: 2013