"Sex var ett destruktivt självskadebeteende" 1998

Publicerad 2014-12-15 | Uppdaterad 2014-12-15

Kommentera | 0 kommentarer

Under min tonår blev jag våldtagen vilket ledde till ett destruktivt självskadebeteende. Det ledde till orimliga mängder med oskyddat sex med människor. Oftast ville jag inte ens ha sex men det kändes som jag var tvingad ställa upp.  Jag hade ingen kontroll över min kropp eller min vilja.

”Att genomgå 9 månaders graviditet för att sedan lämna barnet till någon annan skulle inte vara en möjlighet”

Under sommaren -98 blev jag gravid. Jag tog testet på en toalett på en krog. Det var positivt. Jag hade ingen aning om vem skulle kunna vara pappa. Det fanns inget val jag visste jag inte kunde behålla barnet. Hade ingen fast punkt, ingen inkomst eller möjlighet ta hand om ett barn.

Jag bokade tid en förmiddag på ett sjukhus i en större stad. De gjorde ett ultraljud och konstaterade min graviditet. Jag fick inte se ultraljudsbilden. Jag hade varit väldigt bestämd mot läkaren att en abort skulle göras. Hon ville spara mina känslor. Jag fick valet att göra medicinsk eller skrapning. Jag hade ingen aning om hur jag skulle välja. Så läkaren fick göra det åt mig. Hon bokade en skrapning några timmar senare på dagen. Ett piller fördes upp i vaginan som skulle mjukgöra livmodertappen. Jag åkte hem några timmar försatt sedan komma tillbaka.

Jag kom tillbaka och fick byta om. Nålar sattes på plats och jag lades på en bår. Man skjöt in mig i operationsalen. Talade lugnande med mig men jag var väldigt rädd. Någon höll min hand. Jag sövdes ner.

Efteråt vaknade jag upp på uppvaket. När jag kunde stå själv och klarade av gå på toaletten fick jag åka hem.

Jag skulle aldrig klarat ta hand om barnet. Att adoptera bort var inte ett val. Att genomgå 9 månaders graviditet för att sedan lämna barnet till någon annan skulle inte vara en möjlighet för att jag psykiskt skulle vara den jag är idag.

Jag tackar änglar att jag bor i Sverige att denna möjlighet finns. Det är den enda gång jag använt den. Det är inget jag ångrar och inget jag funderar på.

Någon kämpade för att denna rätt skulle finnas för mig. Jag kämpar för den ska fortsätta existera.

Codeine

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Berättelserna bakom abortstatistiken

Alla berättelser

 

Hitta rätt