"Folk måste sluta anta att det känslomässigt traumatiskt" 2010 och 2012

Publicerad 2014-12-15 | Uppdaterad 2014-12-15

Kommentera | 0 kommentarer

Jag har gjort två aborter. Den första gången för att jag inte åt p-piller och blev gravid med min dåvarande pojkvän, den andra för att jag slarvade med p-piller med en annan kille.

Jag har aldrig någonsin ångrat att jag valde att göra abort. Det är därför jag tycker det är viktigt att dela med mig av mina erfarenheter.

Jag har hört folk säga "abort en gång är okej, men är det två får man skylla sig själv". Jag skyller inte mig själv, jag tackar mig själv för mina val. Jag skulle göra abort igen om jag blev gravid idag. Såklart så skulle jag använda mig av ett preventivmedel som passar mig, antingen kondom, p-stsav eller kanske kopparspiral. Tack vare att jag gjorde abort är jag idag fri. Just nu studerar jag och vill gå vidare inom det område jag valt. Jag har inte förpliktelser till någon.

Kanske vill jag ha barn en dag, vem vet. Min poäng är, vill du ha barnen som antagligen fortfarande är en liten celldelning, keep it. Lyssna inte på andra. Men vill du inte ha barnet, skaffa för helvete inte det!!! Vare sig du är 15, 22, 33 eller 40 så har du inga skyldigheter till någon annan än dig själv - särskilt inte att låta kroppen genomgå en så stor process som en graviditet.

Ända anledningen till att jag någon gång mått dåligt över det, har varit när jag känt att folk uttryckt att de är emot det, eller kommit med aspekter angående abort som jag inte håller med om.

Abort gör ont, men jag fick hjälp med morfin och då känns det ingenting, men jag tycker att folk måste sluta anta att det känslomässigt traumatiskt. Det kan också vara, och är nog ofta, bara en ren befrielse. Kom ihåg att ingen kille har rätt att säga till om saken därför att det är DIN kropp.

Mibibi

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Berättelserna bakom abortstatistiken

Alla berättelser

 

Hitta rätt

2010/2012