"Skönt att inte ha utsatt ett barn för alla våra bråk" 2007

Publicerad 2014-12-15 | Uppdaterad 2014-12-15

Kommentera | 0 kommentarer

Jag pluggade i Warszawa som utbytesstudent. Min pojkvän kom och hälsade på ibland, inte jätteofta. Det var väl inte så bra mellan oss. Så småningom slutade jag använda p-piller och började med säkra perioder. Jag blev så klart gravid vid hans nästa besök.

”Det kändes inte rätt att föda ett barn som hade blivit till av slarv”

Det kändes inte rätt att föda ett barn som hade blivit till av slarv och min pojkvän och jag bråkade om allt hela tiden. Min syster hjälpte till med allt det praktiska, bokade ett besök på kliniken i Uppsala. Jag fick flyga hem till Sverige i ett par veckor.

Idag tänker jag att det var ett av de bästa besluten i mitt liv. Med tanke på hur vår relation så småningom slutade känns det skönt att inte ha utsatt ett barn för alla våra bråk. Det var faktiskt det mest ansvarsfulla jag kunde göra. Jag har heller aldrig haft några moraliska tvivel om det jag gjorde var rätt, men det är nog bara tack vare min syster och den svenska vården. Alla visade mig sådan stor respekt, värme och förståelse.

Särskilt minns jag hur sjuksköterskorna förklarade hur jag skulle göra när jag så småningom ville bli gravid. Jag vet faktiskt inte hur jag hade reagerat om någon hade dömt mig. Jag var inte så stark på den tiden. Det som känns hemskt är att så många kvinnor tvingas gå igenom det här på helt andra villkor.

Aleksandra

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Berättelserna bakom abortstatistiken

Alla berättelser

 

Hitta rätt