Lilla snoppboken

Publicerad 2009-12-14 | Uppdaterad 2010-01-13

Kommentera | 0 kommentarer

Omslag Lilla snoppbokenDan Höjer har skrivit ”Lilla snoppboken” (2002) och ”Lilla snippaboken” (2004). Den första handlar förstås om pojkars snoppar och den andra om flickors snippor, och vänder sig till barn mellan säg sju och tolv-tretton år. (Fast alla har absolut behållning av dem.)

Bägge böckerna är upplagda på liknande sätt, men förstås med olika innehåll. De blandar fakta med kuriosa (i snoppboken finns dock en del kuriosa som man behöver kommentera, för att det inte ska riskera att missförstås av eleverna). Bland innehållet kan man hitta fakta om snippan respektive snoppen, korta historiska tillbackablickar, barns frågor med svar och förklaringar på ord om sexualitet.

Böckerna är självklara att ha i skolans bibliotek och i sex- och samlevnadsundervisningen i de tidiga undervisningsåren.

Böckerna är illustrerade av Gunilla Kvarnström.
Förlag: Rabén & Sjögren

Lilla snippaboken ISBN 91-29-66036-X
Lilla snoppboken ISBN91-29-65678-8

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Kroppen

Två kroppar
 

Utvalda lästips

  • Snippor & Snoppar

    Bok om snippor och snoppar som vänder sig till förskolebarn. Med ett mångkulturellt perspektiv berättas fördomsfritt om kroppar och kön, familjer,...

    Mamma lägger ägg

    Små flickor gör man som sockerkakssmet, med socker och kryddor och trevlighet, sa mamma. Små pojkar gör man på en liten stund av mask och sniglar...

Hitta rätt