Snippor & Snoppar

Publicerad 2009-12-14 | Uppdaterad 2017-09-08

Bok om snippor och snoppar som vänder sig till förskolebarn. Med ett mångkulturellt perspektiv berättas fördomsfritt om kroppar och kön, familjer, kärlek och hur ett barn blir till.

Kommentera | 0 kommentarer

Boken handlar om en dag på förskolan Gunghästen som har tema kroppen. Barnen får rita av sina egna kroppar, leka doktor och prata om sexualitet. Boken är illustrerad och lämpar sig att läsa med barnen och samtidigt samtala om det boken tar upp. Författare är Anna Kosztovics, som också var den som lanserade ordet snippa för små flickors kön. Boken bygger på episoder som hon fick ta del av när hon för RFSU bedrev ett projekt om barns sexualiet och förskolan.

Snippor och snoppar är en bok för barn och vuxna om sexualitet. Den handlar om barnens egen sexualitet främst men också om hur barn blir till och om hur olika familjer kan vara. En del kan reagera negativt på uttrycket ”barns sexualitet” och tycker att samhället är sexualiserat nog som det är. Syftet med boken är inte alls att sexualisera barnen utan bara att lyfta fram deras egen sexualitet som en positiv kraft i livet.

Författare: Anna Kosztovics
År: 2007, reviderad 2015
Pris: 99 kr, frakt tillkommer med 49 kr

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Kroppen

Två kroppar
 

Utvalda lästips

  • Snippor & Snoppar

    Bok om snippor och snoppar som vänder sig till förskolebarn. Med ett mångkulturellt perspektiv berättas fördomsfritt om kroppar och kön, familjer,...

    Mamma lägger ägg

    Små flickor gör man som sockerkakssmet, med socker och kryddor och trevlighet, sa mamma. Små pojkar gör man på en liten stund av mask och sniglar...

Hitta rätt