Kärlek

Publicerad 2009-12-15 | Uppdaterad 2010-01-11

Kommentera | 0 kommentarer

Tre dramatiserade exempel bildar underlag för diskussion. Efter varje exempel ger några unga sina synpunkter och tankar på det som scenerna gestaltat. Mellan dramatiseringarna får man se ett collage där människor kysser varandra samt korta faktaskyltar. Scenerna tar upp kondomer, porr och ryktesspridning. Prisbelönad film för år 8-9 och gymnasiet.

Vi bad Emila, 15 år, se filmen och säga vad hon tyckte

Jag tycker den var ganska bra, den tog upp ganska lika situationer som kan brukar hända på riktigt. Men ibland så var det inte så verklighetstroget (tex. att ha med sig ett helt kondompaket till en fest) och de berättade inte heller vad man borde göra om man har sex utan kondom, tex om man tror att man är gravid. Men det var bra att de diskuterade mellan de olika scenerna och de sa ganska bra saker (tex. varför tjejer ska bli kallas hora men inte killar, om de ”knullar runt”). Det var också bra att det kom upp statistik också. Men de tog inte upp att killar (ibland) tjatar på tjejer att de ska ha sex med dem, med de kanske inte är så viktigt.

Typ: Kortfilm/pedagogisk film
Speltid 23 min, utgiven 2001.
Distribution: Filmo AB, Vretenvägen 12, 171 54 Solna.
Tel 08-445 25 50.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Film och TV

Huvudbild film och TV
 

Sex på kartan

Sex på kartan är en tecknad upplysningsfilm som bygger på ungdomars egna frågor. Till filmen hör en handledning som du kan använda som utgångspunkt i undervisningen.

Läs mer
 

Utvalda tips

  • Get Real

    Get Real

    Brittisk film från 1988 om 16-årige Steven. Steven är bög, vilket bara bästa vännen Linda vet. Han inleder i hemlighet ett förhållande med skolans...

    Aldrig som första gången

    Att göra DET för allra första gången…att göra det. Riten som förpassar barn till vuxen en gång för alla och helt definitivt. Hur var det? Alla har...

Hitta rätt