Lucky Blue

Publicerad 2011-04-27 | Uppdaterad 2011-04-27

Kommentera | 0 kommentarer

Den svenska sommarnatten. En campingplats någonstans i Sverige. De stora känslorna, den lilla människan, den första kärleken, husvagnar, karaoke och en fågel… Detta är historien om Olle som trots sin osäkerhet och rädsla till slut vågar uttrycka sin kärlek. Lucky Blue är en kärlekshistoria mellan två tonåringar. Filmen handlar om att våga uttrycka sig och visa kärlek. Om sökande tonåringar, om det oväntade mötet med sin första kärlek och de hinder man måste överkomma. Att man plötsligt kan mötas av kärleken oavsett ålder och kön. 
Vinnare av Svenska Filminstitutets och Sveriges Televisions stora novellfilmspris 2007 med motiveringen: ”Årets vinnarfilm träffar rakt i hjärtat. Regissören skildrar varsamt två unga mäns begynnande förälskelse där skådespelarna imponerar med sitt känsliga och övertygande spel. Det är en rörande och berörande historia.”

Produktion: Migma Film AB, Håkon Liu
, 2007
Språk: Svenskt tal
Speltid: 28 min
Ålder: Från 13 år (H, Gy, Vux)

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Film och TV

Huvudbild film och TV
 

Sex på kartan

Sex på kartan är en tecknad upplysningsfilm som bygger på ungdomars egna frågor. Till filmen hör en handledning som du kan använda som utgångspunkt i undervisningen.

Läs mer
 

Utvalda tips

  • Get Real

    Get Real

    Brittisk film från 1988 om 16-årige Steven. Steven är bög, vilket bara bästa vännen Linda vet. Han inleder i hemlighet ett förhållande med skolans...

    Aldrig som första gången

    Att göra DET för allra första gången…att göra det. Riten som förpassar barn till vuxen en gång för alla och helt definitivt. Hur var det? Alla har...

Hitta rätt