Sommarmåne

Publicerad 2009-12-15 | Uppdaterad 2010-01-11

Kommentera | 0 kommentarer
Man in the moon

1950-talets Louisiana. Den 14-åriga Danielle har börjat upptäcka sin sexualitet och längtar efter den stora passionen. Hon har sin tre år äldre syster Maureen som idol. Systrarna är bästa vänner och delar varandras förtroenden, men allt förändras när den 17-årige Court blir deras nya granne. Danielle blir genast förälskad i honom, men erfar snabbt vad olycklig kärlek vill säga, när han inleder ett förhållande med Maureen. En bitterljuv berättelse om ung kärlek och det första mötet med kärlek och smärtsamma erfarenheter.

Amerikans film från 1991. Originaltitel ”The Man in the Moon”. 99 minuter. Svensk text. Passar från år 6. Vet inte hur lätt den är att få tag i, men vi på RFSU har sett den i en del videobutiker.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Film och TV

Huvudbild film och TV
 

Sex på kartan

Sex på kartan är en tecknad upplysningsfilm som bygger på ungdomars egna frågor. Till filmen hör en handledning som du kan använda som utgångspunkt i undervisningen.

Läs mer
 

Utvalda tips

  • Get Real

    Get Real

    Brittisk film från 1988 om 16-årige Steven. Steven är bög, vilket bara bästa vännen Linda vet. Han inleder i hemlighet ett förhållande med skolans...

    Aldrig som första gången

    Att göra DET för allra första gången…att göra det. Riten som förpassar barn till vuxen en gång för alla och helt definitivt. Hur var det? Alla har...

Hitta rätt