Värsta sexet

Publicerad 2009-12-15 | Uppdaterad 2010-01-11

Många lärare frågar efter filmer som man kan använda i sex- och samlevnadsundervisningen. Nu finns ”Värsta sexet”, som har gjorts av Västerbottens läns landsting.

Kommentera | 0 kommentarer
Värsta sexet

Filmen vänder sig till högstadiet och gymnasiet och handlar om fyra tonåringar, två tjejer och två killar, under ett dygn. Manus har skrivits i samarbete med ungdomar. Filmen är tänkt att användas som ingång till diskussioner och samtal och det finns en genomarbetad lärarhandledning till filmen, skriven av bland annat läraren och lärarutbildaren Maria Wester. Filmen kan också användas på föräldramöten. Ett minus är att det inte finns med något kring hbt (homo, bi, trans) och att alla i filmen är vita och det inte finns någon medverkande med annat etniskt ursprung.

Beställ filmen från Landstingskontoret, Eva-Britt Carlsten, 901 89 Umeå, tel 090-785 72 10. Det går bra att skicka ett e-post också.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Film och TV

Huvudbild film och TV
 

Sex på kartan

Sex på kartan är en tecknad upplysningsfilm som bygger på ungdomars egna frågor. Till filmen hör en handledning som du kan använda som utgångspunkt i undervisningen.

Läs mer
 

Utvalda tips

  • Get Real

    Get Real

    Brittisk film från 1988 om 16-årige Steven. Steven är bög, vilket bara bästa vännen Linda vet. Han inleder i hemlighet ett förhållande med skolans...

    Aldrig som första gången

    Att göra DET för allra första gången…att göra det. Riten som förpassar barn till vuxen en gång för alla och helt definitivt. Hur var det? Alla har...

Hitta rätt