Utbildningspaket om sexuell läggning

Publicerad 2009-12-15 | Uppdaterad 2010-01-08

Det finns ett utbildningspaket från projektet Under ytan. Det består av de två böckerna Liv i lärarrummet och Tyst i klassen samt dvd:n Vad finns under ytan?

Kommentera | 0 kommentarer

Utbildningsmaterialen tar upp på vilket sätt heteronormen påverkar det som händer både i lärarrummet och i klassen, men också hur normer och attityder kan förändras. Materialen innehåller både fakta, metoder och diskussionsfrågor

Materialen har lite olika inriktning

 • Liv i lärarrummet – om sexuell läggning och arbetsmiljö i skolan är inriktad på hur man kan arbeta med personalens arbetsmiljö – som ju är en grund för att kunna arbeta med elevernas arbetsmiljö.
 • Tyst i klassen. Om lärarens arbete kring sexuell läggning handlar om hur man kan arbeta med frågor om sexuell läggning, identitet, normer med eleverna.
 • Vad finns under ytan? är en dvd och ett komplement till de ovannämnda böckerna. Filmen innehåller scener som man kan diskutera.

Under ytan är ett samarbetsprojekt mellan bl a Lärarföbundet, Lärarnas Riskförbund, RFSL och Myndigheten för skolutveckling. Projektet har finansierats av EU.
Det går att beställa endast den skrift/dvd som man är intresserad av.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från Hetero, homo, bi och trans

Huvudbild HBTH
 

Utvalda lästips

 • Bryt omslag

  Bryt!

  – ett metodmaterial om normer i allmänhet och heteronormen i synnerhet

  Jag visste när jag var tio, omslag

  Jag visste när jag var tio

  Jag visste när jag var tio är en handledning för skolledare, lärare, elevhälsopersonal och andra som arbetar i skolan om hur man kan stödja...

Hitta rätt