Stor informationskampanj om hiv

Publicerad 2015-11-25 | Uppdaterad 2015-11-26

Kommentera | 1 kommentar

Det var många år sedan som Folkhälsomyndigheten gjorde någon kampanj kring hiv. Nu är det dags igen. Dels för att sprida kunskap om att behandlingen i dag är så effektiv att den som lever med hiv har så långa virusnivåer att risker för att överföra hiv är minimal, dels för att minska diskriminering av personer som lever med hiv.

Kampanjen består av två delar. En del som vänder sig till personal i sjukvården och en som vänder sig till allmänheten.

På hemsidan finns mycket matnyttigt för den som vill ta upp hiv i undervisningen. Delar av hemsidan finns också på andra språk.

Kommentarer

Visar alla 1.  Per sida 

:)
Bra där Folkhälsomyndigheten! Mkt bra, speciellt med tanke på att det finns kvinnojourer som nekar hiv-positiva skydd... Skandal är vad det är.

Sagt av: Fia 2015-11-30 17:33:47

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från November 2015

Världsaidsdagen 1 dec: tips för att undervisa om hiv

Inför Världsaidsdagen har vi sammanställt tips till undervisningen i två olika dokument. Ett är tips på filmer, hemsidor och mycket annat!

Läs mer
 
 

Stor kampanj om hiv

Det var många år sedan som Folkhälsomyndigheten gjorde någon kampanj kring hiv. Nu är det dags igen. Syfte: minska diskrimineringen av hiv-positiva genom att öka kunskapen om vad hiv faktiskt innebär idag.

 

Hiv på en halvtimme - lektion

Vi har kallat den här lektionen för ”Hiv på en halvtimme”, eftersom det är en föreläsning som ger grundläggande kunskap om hiv, som RFSU:s informatörer ger i samband med Världsaidsdagen.

Hbtq, normer och makt - material

Forum för levande historia har nu ett nytt undervisningsmaterial tillgängligt på sin hemsida. Det handlar om hbtq, normer och makt. Där finns...

Läs mer
 
 

”Så funkar sex” - för personer med intellektuell funktionsnedsättning

Organisationen Forum Skill har kommit med metodmaterialet ”Så funkar sex”, som vänder sig till personer med intellektuella funktionsnedsättningar...

 

Femton år, kär och på HVB-hem

Nu har det äntligen kommit ett material för att prata om sexualitet med unga på HVB-hem och i institutionsvård. Det är utgivet av SiS, Statens...

Hitta rätt