Hiv på en halvtimme - lektion

Publicerad 2015-11-25 | Uppdaterad 2015-11-25

Kommentera | 0 kommentarer
Bild från powerpointen "Hiv på en halvtimme"

Vi har kallat den här lektionen för ”Hiv på en halvtimme”, eftersom det är en föreläsning som ger grundläggande kunskap om hiv, som RFSU:s informatörer ger i samband med Världsaidsdagen – tanken är att det ska vara kort och därför möjligt för skolor att lägga in det i schemat.

Som lärare kan ni givetvis bygga ut föreläsningen och göra fördjupningar där det passar. Diskriminering och stigma är exempelvis någonting som ni kan fördjupa sig mer i. Eller visa någon av de filmer som finns på hividag.se, till exempel en tecknad film om hivviruset eller någon av de personliga berättelserna.

Hiv på en halvtimme kan förstås ges när som helst under läsåret. Hiv är ju inte aktuellt bara på Världsaidsdagen.

Eftersom flera haft problem med att ladda ner powerpointen finns den nu även som pdf.

Kommentarer

Ingen har kommenterat sidan ännu.

Skriv en kommentar

Jag har läst och godkänner användarvillkoren
Verifiering, upprepa koden till höger:  captcha

Mer från November 2015

Världsaidsdagen 1 dec: tips för att undervisa om hiv

Inför Världsaidsdagen har vi sammanställt tips till undervisningen i två olika dokument. Ett är tips på filmer, hemsidor och mycket annat!

Läs mer
 
 

Stor kampanj om hiv

Det var många år sedan som Folkhälsomyndigheten gjorde någon kampanj kring hiv. Nu är det dags igen. Syfte: minska diskrimineringen av hiv-positiva genom att öka kunskapen om vad hiv faktiskt innebär idag.

 

Hiv på en halvtimme - lektion

Vi har kallat den här lektionen för ”Hiv på en halvtimme”, eftersom det är en föreläsning som ger grundläggande kunskap om hiv, som RFSU:s informatörer ger i samband med Världsaidsdagen.

Hbtq, normer och makt - material

Forum för levande historia har nu ett nytt undervisningsmaterial tillgängligt på sin hemsida. Det handlar om hbtq, normer och makt. Där finns...

Läs mer
 
 

”Så funkar sex” - för personer med intellektuell funktionsnedsättning

Organisationen Forum Skill har kommit med metodmaterialet ”Så funkar sex”, som vänder sig till personer med intellektuella funktionsnedsättningar...

 

Femton år, kär och på HVB-hem

Nu har det äntligen kommit ett material för att prata om sexualitet med unga på HVB-hem och i institutionsvård. Det är utgivet av SiS, Statens...

Hitta rätt